Música
,
2019
Dies 22 i 23 de juny
Platja Gran
L'Estartit

Sant Joan a l'Estartit

Un any més torna la doble nit de concert per celebrar una doble revetlla de Sant Joan!
 
Dissabte 22 de juny
Obertura de portes 20:00h | Inici concerts 20:30h
 
Berri Txarrak, Doctor Prats, Iseo & The Dodosound, Vandal Pupil·les formen el cartell de la nit del dissabte 22 de juny de l’ÍTACA Sant Joan 2018, que té lloc a l’Estartit. Serà una nit d’estiu per recordar, a tocar del mar, amb tres bandes que són referents en el seu estil. 

Berri Txarrak serà el cap de cartell de la nit del 22 de juny en el darrer concert que oferiran a les comarques gironines i que forma part de la seva gira de comiat dels escenaris. Creat a Lekunberri (Nafarroa) ara fa més de vint-i-cinc anys, Berri Txarrak és un grup de rock de referència internacional. Amb més d’un miler de concerts, la banda ha aconseguit fer-se un lloc a l’escena internacional sempre fidel a la seva llengua materna: l’eusquera.

 
La trajectòria de Doctor Prats no té límits. Amb només quatre anys els de Terrassa ja tenen tres àlbums al mercat i més de 250 concerts arreu del món. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cúmbia, el reggae, l'ska, el rock, l'electroswing o el dubstep, Doctor Prats porta el mestissatge a un altre nivell. El seu directe, Festribal,és un dels més potents del panorama musical. 
 
Underground i marginat dels circuits comercials, Iseo & Dodosound reposiciona el reggae i el dub a l'Estat espanyol en una proposta en què els ritmes jamaicans més electrònics es converteixen en una barreja increïble. Els seus treballs els han portat als escenaris dels principals festivals i a realitzar una frenètica gira sumant més d’un centenar de ciutats e l'Estat espanyol, Europa, Llatinoamèrica i fins i tot l’Índia. En el millor moment de la seva carrera, arriben a ÍTACA SANT JOAN per transmetre al públic aquesta barreja d’estils i la seva original proposta musical.
 
Des de l'escena clandestina subterrània, des de l'any 2000 fins a l'actualitat Vandal ha estat llançant-se a les pistes de ball amb la seva barreja de Hardtek i Reggae. Cofundador del llegendari soundsystem Kaotik, molt influït per sons britànics i europeus, el seu estil sempre està en desenvolupament. El seu primer àlbum "Rave And Culture" es llança el 2019.
 
Amb un missatge feminista i reivindicatiu, Pupil·les pretenen consolidar-se en un panorama que reclama a crits la feminització dels escenaris. Natàlia Pons i Mireia Matoses, a la veu, i Joan Rodríguez, com a DJ Rule, són l'ànima d'aquest projecte on el rap electrònic és l'estil predominant a les seves cançons. Serà tot un honor acollir la seva actuació a ÍTACA SANT JOAN i donar veu al missatge feminista que ens arriba des de València.
 
Diumenge 23 de juny
Obertura de portes 20:00h | Inici concerts 20:30h
 
Catarres, Lildami, Roba Estesa, Serial Killerz i un grup sorpresa formen el cartell de la nit de diumenge 23 de juny de l’ÍTACA Sant Joan 2018.
 
L'actual auge del panorama musical dels Països Catalans no es podria entendre sense Els Catarres. La banda és responsable del ressorgiment de la música festiva a les nostres festes i ha aconseguit fites històriques que han marcat un abans i un després en la mesura d'èxit dels grups catalans. Els Catarres són un grup únic, irrepetible i ja icònic, que més enllà d'haver-se guanyat de nou el públic i hagin seguit batent rècords d'assistència a tots els seus concerts amb el seu nou disc Tots els meus principis, aquest 2019 estrenen nova gira per a arrasar amb els seus èxits de nou amb tot.
 
Lildami és el pseudònim de Damià Rodríguez, un cantant de rap/trap en català que destaca per un missatge positiu allunyat de l'estereotip de drogues o violència. Llicenciat en disseny industrial, a aquest ‘coco’ creatiu també li brollen lletres intel·ligents, punyents i iròniques d'altíssima destresa, que acompanya amb els millors beats. Aquest any presenta el disc Imparabla i una gira de presentació molt prometedora.
 
Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascudes l'any 2011 que fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. En l'àmbit textual, investiguen com parlar de les contradiccions quotidianes partint d'un marc teòric que enllaça les seves experiències des de l'esperit crític: el feminisme. Roba Estesa uneix performativitat, qualitat musical i posada en escena per convertir la cultura en un espai de transformació social. Una aposta que encaixa amb l’esperit reivindicatiu i festiu de l’ÍTACA SANT JOAN. 
 
Serial Killerz és el duo format per Dj Joe Cabana i el bateria Jonathan Arriola amb residència a Taranros Club Barcelona. Amb 15 anys d'experiència, Joe Cabana és actualment un referent a la ciutat que el va veure créixer com a professional, Barcelona. A més, un centenar de clubs repartits per mig món, des d’América del Nord i del Sud, Centre Amèrica, Àfrica o Europa, han gaudit de les sessions d'aquest jove DjProductor. Des dels 3 anys, Jonathan Arriola dedica la vida sencera a la seva gran vocació, la bateria. Actualment té 27 discs gravats amb diferents bandes, una de les més destacades, el grup de pop nacional Amaral.
 
La nit de Sant Joan comptarà, a més, amb l’actuació d’un grup sorpresa que es desvetllarà properament.

Preu: 

22 de juny 18 € / 23 de juny 10 €
Abonament dos dies sense càmping: 28€
Abonament dos dies amb càmping: 52€
 
 
Venda d'entrades a itacacultura.koobin.com

Més informació: 

Properes propostes del Festival Ítaca
 
  • imatge de control 1per1