Activa't
,
2020
Del 27 de novembre al 18 de desembre
Museu de la Pesca
Palamós

10ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic al Museu de la Pesca

Nova edició de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, una mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

Programa: 

Divendres 27 de novembre
19:00h | Boreas: Mines, drogues i Dali
Dir. Carles Virgili, 2019
El Boreas és un vaixell enfonsat a Palamós per crear-hi un biòtop, que compta amb una llarga i fascinant història. Aquest espai de referència pels bussejadors s’ha convertit en un atractiu patrimonial sotaiguat de la Costa Brava.
 
Divendres 4 de desembre
19:00h | Mareas ocultas
Dir. Mònica Cambra, 2019
Emoció cap a una mar que ara està més contaminat que mai i que ja no és només blau. Ara el poblen milions de colors en forma de plàstics. Veurem aquesta realitat des del punt de vista d’uns pescadors i del dia a dia en la seva jornada laboral.
 
Divendres 18 de desembre
19:00h | Pescar a bord de la Gacela 1990
Reviurem una jornada de pesca bord de la Gacela, barca d’arrossegament de Palamós que avui forma part de l’extensió surant del Museu de la Pesca. Parlarem amb la seva tripulació, de la pesca fa 30 anys i del projecte de museïtzació d’aquesta embarcació patrimonial.
 
Programació completa aquí (pdf).

Organitza: 

Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1