Menjar i beure
,
2020
Del 9 d'octubre a l'1 de novembre
Restaurants col·laboradors
Palafrugell i Tamariu

Campanya gastronòmica 'Es Niu'

Els restaurants de Palafrugell celebren les jornades gastronòmiques “Es Niu”, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.

Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d'aquestes jornades, que neixen l'any 1998, és, d'una banda, fer conèixer es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

Restaurants: 

Palafrugell
Restaurant L’Arc
Restaurant La Xicra
Restaurant Pa i Raïm
Llafranc
Restaurant Hotel Casamar
Tamariu
Restaurant El Clot dels Mussols

Preu: 

menús a partir 38 €

Vermut amb 3 tapetes
Es Niu
Postres de iogurt
Vi, aigua i cafè

Organitza: 

Institut de promoció econòmica de Palafrugell

Més informació: 

  • imatge de control 1per1