AGENDA
Arts
2020
Del 14 de març al 3 de maig
  • Palamós
Museu de la Pesca

Exposició 'Aigua de mar'

Proposta guanyadora de la Convocatòria 2020 d'Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca.
 

Sinopsi: 

La mar és impintable, indescriptible, inaferrable, incomprensible.

Això deixà escrit en Josep Pla en el magnífic llibre “Aigua de mar” del que he manllevat el títol d'aquesta exposició. Per entendre el mar, potser l'hem d'analitzar com un biòleg estudia un esser viu amb un microscopi per mostrar-lo a bocins, agafant la part pel tot.  Per veure el bosc,  pot ser, tenim que fixar-nos primer en els arbres propers.

Aquesta mostra parla de aquests bocins i en especial d'un, el món de la pesca, un món ample, profund i dens, parla del peix, de les embarcacions, les xarxes, les arts de pesca, - la pesca es un art? -, les indústries peixateres, dels pescadors, dels homes i dones tant propers al mar, característics d'aquesta costa catalana, parla de les tempestes i llevantades, cada cop mes freqüents i mes destructives, del vent tramuntanal i de garbí, que referma, diuen el caràcter dels empordanesos, dels extraordinaris artesans, mestres d'aixa i calafatejadors , avui en dia quasi desapareguts.

Carles Piqueras (Girona, 1956). Estudis artístics a l'Escola Massana de Barcelona. Comença la seva carrera a principis dels anys 80 amb un seguit d'exposicions individuals i col·lectives a galeries, museus i sales d'art que ha continuat fins a l'actualitat. Al llarg de la seva carrera ha exposat a Sant Feliu de Guíxols, Girona, Banyoles, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar, Arenys de Mar, Blanes, Salt, Palamós, Terrassa, Barcelona, Andorra i Alemanya. 

Més informació: 

Et pot interessar

Del 10 de juliol al 22 d'agost
Calella de Palafrugell
Exposició 'Abstracció' de Josep Bernat
Del 14 de març al 26 d'abril
Tortosa
Llibre 'Sex ¡oh!: mi revolución sexual' de Lyona
Del 9 al 31 de març
Reus
Diumenge 12 d'abril, 18h
Palamós
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Exposició 'Qui embruta el mar?'
Del 10 al 30 de març
Torredembarra
Divendres 10 de juliol, 22:30h
Sant Feliu de Guíxols