Arts
,
2020
Del 14 de març al 30 de setembre
Museu de la Pesca
Palamós

Exposició 'Aigua de mar'

Proposta guanyadora de la Convocatòria 2020 d'Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca.
 

Sinopsi: 

La mar és impintable, indescriptible, inaferrable, incomprensible.

Això deixà escrit en Josep Pla en el magnífic llibre “Aigua de mar” del que he manllevat el títol d'aquesta exposició. Per entendre el mar, potser l'hem d'analitzar com un biòleg estudia un esser viu amb un microscopi per mostrar-lo a bocins, agafant la part pel tot.  Per veure el bosc,  pot ser, tenim que fixar-nos primer en els arbres propers.

Aquesta mostra parla de aquests bocins i en especial d'un, el món de la pesca, un món ample, profund i dens, parla del peix, de les embarcacions, les xarxes, les arts de pesca, - la pesca es un art? -, les indústries peixateres, dels pescadors, dels homes i dones tant propers al mar, característics d'aquesta costa catalana, parla de les tempestes i llevantades, cada cop mes freqüents i mes destructives, del vent tramuntanal i de garbí, que referma, diuen el caràcter dels empordanesos, dels extraordinaris artesans, mestres d'aixa i calafatejadors , avui en dia quasi desapareguts.

Carles Piqueras (Girona, 1956). Estudis artístics a l'Escola Massana de Barcelona. Comença la seva carrera a principis dels anys 80 amb un seguit d'exposicions individuals i col·lectives a galeries, museus i sales d'art que ha continuat fins a l'actualitat. Al llarg de la seva carrera ha exposat a Sant Feliu de Guíxols, Girona, Banyoles, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar, Arenys de Mar, Blanes, Salt, Palamós, Terrassa, Barcelona, Andorra i Alemanya. 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1