Arts
,
2021
Del 24 de setembre al 14 de novembre
Sala d'Exposicions
L'Estartit

Exposició 'Les dones també són pirates!'

Exposició 'Les dones també són pirates!', que ens mostra que de dones pirates n'hi ha hagut des d'antic, capitanes i líders dels seus vaixells, lluitant com iguals al costat dels seus companys, guanyant-se cada dia el respecte.

Horari: 

Divendres 24 de setembre: de 10 a 14h
Dissabte 25 de setembre: de 10 a 14h i de 17 a 21h
Diumenge 26 de setembre: de 10 a 14h i de 17 a 21h
Resta de dies (de dilluns a divendres): de 10 a 14h

Sinopsi: 

La història de la pirateria és tan antiga com el comerç, però fins fa poc només coneixíem els fets dels pirates. I les dones, quin paper han tingut en aquesta història? Les llegendes parlen de la mala estrugança que porten les dones a bord i el codi pirata prohibia que les dones fossin pirates. La recerca històrica, però, mostra que de dones pirates n'hi ha hagut des d'antic, capitanes i líders dels seus vaixells, lluitant com iguals al costat dels seus companys, guanyant-se cada dia el respecte. 

De totes les que s'han trobat, en descobrirem unes quantes, les que han estat més famoses: Sayyida al-Hurra, 'la noble dama', reina pirata de Granada; Grace O'Malley, independentista irlandesa; Jeanne de Clisson, la lleona bretona o Anna Bonny i Mary Read. La seva vida ha estat inspiració d'infinitat de pel·lícules i novel·les. Nosaltres us presentem els fets de la seva vida real: fugien de situacions de maltracte, per venjança o per ànsies de llibertat i d'aventura. Les dones també són pirates!

Organitza: 

Estació Nàutica de L'Estartit - Illes Medes, Ajuntament de Torroella de Montgrí, EMD de L'Estartit i Museu de la Mediterrània. 

Col·labora: 

Diputació de Girona

  • imatge de control 1per1