Arts
,
2021
Fins al 2 de maig
Palau Solterra - Museu de Fotografia Contemporània
Torroella de Montgrí

Exposició 'Mirada, llum i equilibri'

L’exposició 'Mirada, llum i equilibri' de Ricard Duran i Bargalló, convida el públic a fer un recorregut pel conjunt de l’obra de l'autor, fotògraf català encara poc conegut tot i haver-nos deixat un llegat fotogràfic de gran qualitat.

A partir de l’esperit d’anàlisi visual que tenia Duran, la mostra s’organitza al voltant de dos grans eixos de treball: una primera part documental i de testimoniatge de la Barcelona de finals del franquisme, i una segona amb clares influències de la fotografia directa nord-americana i sobretot de la Nova Objectivitat de l’Alemanya d’entreguerres.

El públic podrà descobrir un Ricard Duran amb un gust exquisit per treballar la llum, els enquadraments, la composició i l’equilibri de masses. En el conjunt de tota l’exposició es podrà percebre com Duran previsualitzava les seves fotografies i les imaginava en el seu cervell. Ell no premia el botó disparador de la càmera fins que tots els elements –llum, composició, enquadrament– no jugaven el paper adequat. Res passava per atzar.

La mostra es complementa amb algunes còpies d’època i per primera vegada es podrà veure una petita mostra de fotografies inèdites en color.

Horari: 

Hivern:
Dissabte: d'11 a 14 i de 16:30 a 20:30h
Diumenge: d'11 a 14h

Estiu:
De dimarts a diumenge: de 17 a 21h

Comissariada per: 

Eduard Bertran

Preu: 

5€

Organitza: 

Fundació Vila Casas

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1