Arts
,
2021
Del 13 de març al 2 de maig
Museu del Suro
Palafrugell

Exposició 'Pinzellades'

El Museu del Suro acull l’exposició 'Pinzellades' una mostra de l’obra pictòrica de Josep Puig, creada per la família i els amics de l'artista juntament amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell i el propi Museu.

Ja de ben petit, en Josep va mostrar el seu caràcter inconformista i crític, actiu i creatiu, i sempre decantant les seves sensibilitats i capacitats cap el món de l’art. Nascut a Palafrugell l’1 de juny del 1931, una llarga malaltia quan només tenia vuit anys, el va retenir a casa seva i el va fer descobrir la seva facilitat pel dibuix.

Es pot dir que en Puig és una de les poques persones a les quals es pot qualificar com un artista de cap a peus. Així ho ha demostrat posant de manifest el seu talent i destacant amb personalitat en diferents disciplines artístiques: dibuix, pintura, escultura, decoració, autor, director i actor teatral i de cinema, carrossaire... I sempre, al mateix temps, fent pedagogia i col·laborant en moltes iniciatives solidàries.

Durant la seva joventut, en Josep va fer palesa l’avantguarda i la rebel·lia en les seves pintures. Amb el pas del temps, la realitat i les circumstàncies el van fer adonar que la creativitat, la imaginació i la crítica, s’havien de poder reflectir en postals que mostren la quotidianitat d’ahir, d’avui i de sempre.

'Pinzellades' ens presenta una selecció acurada de les seves obres més íntimes, despulla la "Casa-Museu" de l’artista i ens convida a seguir un ampli recorregut per la seva trajectòria pictòrica més inèdita. Així doncs, ens endinsem en les seves diferents vessants artístiques i, alhora, descobrim algunes de les seves primeres teles, un grapat de les caricatures que més el caracteritzaven i una àmplia selecció de la seva darrera col·lecció de pintures a l’oli.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 10 a 13h i de 16 a 19h
Dissabtes: de 10 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges i festius: de 10 a 14h

Comissariada per: 

Laia Aulet Puig

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Institut Català de les Dones

Més informació: 

  • imatge de control 1per1