Arts
,
2022
Del 16 d'octubre al 23 d'abril
Terracotta Museu
La Bisbal d'Empordà

Exposició 'Orgull de terrisser'

Exposició 'Orgull de terrisser', una mostra que presenta una selecció de peces ceràmiques bisbalenques que a través d’algun tipus d’inscripció o llegenda escrita (noms, numerals i anotacions diverses) manifesten de manera fefaent aquesta satisfacció personal per la feina ben feta i el sentiment de pertinença a un lloc i a un grup.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 10 a 13h i de 16 a 19h
Dissabtes: de 10 a 14h i de 16:30 a 19:30h
Diumenges i festius: de 10 a 14h
Tancat: dilluns (excepte festius), els dies 1 i 6 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre

Inauguració: 

 

Diumenge 16 d'octubre, a les 12h
La inauguració es complementarà amb la conferència 'La terrissa tradicional de la Bisbal d'Empordà', a càrrec d'Alfons Romero Vidal, historiador, ceramòleg i president de l'Associació Catalana de Ceràmica, i es clourà amb una visita comentada a l'exposició.

Sinopsi: 

El treball artesà és molt més que el mer ofici: pren temps, paciència i repetició perquè és dur, feixuc i treballós, i per això implica compromís, implicació per la feina ben feta i la satisfacció de fer-la bé.

La matèria es resisteix a emmotllar-se a les nostres intencions; és necessari conèixer les seves propietats i possibilitats. En aquest sentit, l’artesà no pot ser entès només com un treballador material sinó com aquell que a través de la seva habilitat procura fer bé el seu treball i sent satisfacció per fer-ho. L'artesà, doncs, no és artesà per allò que fa sinó per com ho fa, perquè no entén la seva feina únicament com un mitjà per aconseguir un fi: més que produir coses útils (que també), produeix coses ben fetes, i n’obté una recompensa emocional.

Preu: 

Entrada lliure.

Organitza: 

Terracotta Museu

Col·labora: 

Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1