Arts
,
2023

Exposició ‘El fil de les hores’

L’any 2003, la Fundació Josep Pla va organitzar l’exposició ‘El temps que fuig’ basada en les coincidències de les reflexions de Narcís Comadira i Josep Pla sobre el cicle de la vida. Vint anys després, renoven i actualitzen la mostra afegint a la conversa les observacions de Julià Guillamon, autor del volum ‘Les hores noves’, aparegut recentment, i presenten l’exposició ‘El fil de les hores’.

Pertanyents a tres generacions diferents, però compartint una tradició i mirada comunes sobre el calendari i la natura que ens envolta, els tres autors dialoguen entre si a través de dibuixos, fotografies i, especialment, paraules. Des de la serenor, cadascun des del seu punt de vista, Guillamon, Comadira i Pla acoten el pas del temps. Fixant-se en allò que roman i perdura, ens conviden a prendre consciència del fil que ens uneix: tant amb els que ens han precedit, com amb els que gaudiran de les hores que vindran.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 9 a 13h i de 17 a 20:30h
Dissabtes: de 10 a 13h i de 17 a 20:30h
Diumenges i festius: de 10 a 13h

Inauguració: 

 

Divendres 31 de març, 19h
Hi intervindran Julià Guillamon, escriptor i Narcís Comadira, pintor i escriptor. Modera Eva Vázquez, periodista.

Sinopsi: 

“Tot i que la pressió del pas del temps és dolorosa i de vegades insuportable, sóc partidari de no defugir-la, perquè la meva experiència em porta a creure que només els qui senten aquest dolor somort -o agut- aprofiten la vida, en el sentit més general del terme, i aprofiten a tenir alguna idea de les seves meravelles. […] Aquest llibre concretament, elaborat pensant a posar uns comentaris, merament col·loquials, a les hores de l’any, ha estat, per a mi, una pura delícia, un entreteniment excepcional. Tothom l’hauria pogut escriure si s’hagués tret de sobre la confusió mental-monetària de l’època actual.”

Josep Pla. Les hores. Ed. Destino, OC XX, 1971

Organitza: 

Fundació Josep Pla

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1