Arts
,
2023
Del 29 d’abril de 2023 al 23 d’abril de 2024
Museu del Suro
Palafrugell

Exposició ‘Pensament de bosc, escorça que batega’

Exposició ‘Pensament de bosc, escorça que batega’ de Mireia Mateo. Aquesta instal·lació suposa l’inici del seu treball escultòric i vol ser, en primer lloc, una experiència física, una imatge poètica, que activi, posteriorment, els significants. La instal·lació vol explicar com els arbres, les alzines sureres, són models que rebutgen un cervell únic, cen-tralitzat i jeràrquic, que és un model fràgil, i aposten per una organització col·lectiva i en xarxa. Fer visible aquest comportament col·laboratiu del bosc és molt important, ja que els models vegetals poden ser para-digma per a deixar enrere l’antropocè, i per a teixir l’art de viure en un planeta malmès.

A partir d’una única peça de suro, un tros d’escorça d’alzina surera recollida a la Serra d’Espadà, Castelló, l’artista ha fet les escultures que podrem veure penjades a les parets del pati. És un treball seriat, amb petites variacions, fet a partir de motlles de guix. Un conjunt de noranta escultures d’argila refractària blanca amb engalba de porcellana.

La mostra va acompanyada d’una composició sonora, creada amb la col·laboració del músic Stéphane Olive, la qual vol fer visible el que és invisible: donar veu a les connexions elèctriques entre els arbres, al seu pensament intel·ligent.

Horari: 

Del 12 de setembre al 23 de juny:
De dimarts a divendres: de 10 a 13h i de 16 a 19h
Dissabtes: de 10 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges: de 10 a 14h
Dilluns: tancat

Del 24 de juny a l'1 de setembre:
De dilluns a dissabte: de 10 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges: de 10 a 14h

Preu: 

3€ general | 1,5€ reduïda

Organitza: 

Museu del Suro

Més informació: 

  • imatge de control 1per1

Et pot interessar