Jump to navigation
Nova edició de la campanya gastronòmica 'Es Niu', en què els restaurants de Palafrugell ofereixen la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.
Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d'aquestes jornades, que neixen l'any 1998, és, d'una banda, fer conèixer es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
Restaurants participants:
Palafrugell: Restaurant L'Arc | Restaurant La Xicra | Restaurant Pa i Raïm | Resetsaurant Xadó
Tamariu: Restaurant Es Portió (H. Hostalillo)
Restaurants i com contactar-los aquí (enllaç PDF)
52-56€
Institut de promoció econòmica de Palafrugell
Web Visit Palafrugell