Arts
,
2024

Exposició 'Costa Esbravada'

Exposició 'Costa Esbravada', una mostra que recull fotografies de Miquel Riera.

Inauguració: 

Dissabte 20 de gener, a les 19:30h.

Sinopsi: 

L'arribada del turisme massiu a la Costa Brava, a partir dels anys 50 del segle passat, en plena dictadura franquista, va comportar, des del principi, la destrucció de nombroses àrees costaneres, algunes d'elles fins llavors verges, amb urbanitzacions i construccions de tota mena.

És, però, sobretot, als anys 60 i 70, quan promotors i especuladors aixequen grans edificis, xalets i urbanitzen muntanyes i moltes zones vora les platges. El paisatge de la Costa Brava queda transformat per sempre, sovint amb edificacions de mala qualitat, pèssim gust i volums desmesurats que, malauradament, han arribat fins els nostres dies.

A partir dels anys 80, amb l'arribada dels ajuntaments democràtics, aquest urbanisme desaforat només va ser controlat en part. Així, en molts municipis, amb la complicitat dels mateixos consistoris, la urbanització d'àmplies zones de costa ha continuat fins l'actualitat.

És amb la idea de captar aquest urbanisme desaforat que hem desenvolupat el projecte "Costa Esbravada". Esbravada en el sentit que s'ha consumit bona part de l'atractiu paisatgístic que tenia el nostre litoral que, malgrat tot, atresora encara molta de la seva bellesa primigènia. No la deixem perdre.

Programa: 

Divendres 9 de febrer:
Projecció del documental 'Els límits de la Costa Brava'

Divendres 16 de febrer:
Debat 'Costa Brava, Costa Esbravada?'

Organitza: 

Museu del Suro de Catalunya, Foto Torroella, Revista de Palafrugell, SOS Costa Brava i Amics del Museu d’Art de Girona,

Més informació: 

  • imatge de control 1per1