Eudald De Juana

Foto: 

Cedida
En aquesta edició podrem gaudir de l'obra d'Eduald de Juana, entre altres

Les 4 claus del Tramuntanart

Des del 25 de juny fins al 3 de juliol, Port de la Selva celebra la Mostra d'Art Contemporani dedicat a la tramuntana
Surtdecasa
,
17/06/2022
Arts
El proper 25 de juny comença l'onzena edició de la Mostra d'Art Contemporani dedicat a la Tramuntana, el TramuntanART. Com cada any hi trobem un grapat d'obres, instal·lacions, exposicions i activitats dedicades al nostre vent més emblemàtic, la tramuntana, amb l'objectiu de reflexionar i experimentar amb el vent i les seves conseqüències sobre els objectes, la natura i les persones. Una mostra d'art contemporani a l'exterior amb l'objectiu d'experimentar amb el vent, a través de l'escultura de gran format, la instal·lació i la pintura mural. Durant la mostra podrem veure in situ com els artistes munten les seves peces, com les instal·len i com pinten els murals. "Enguany s'ha intentat agrupar més la mostra escultòrica per poder facilitar els circuits i donar pes i rellevància als artistes locals" diu Anna Domínguez, regidora de cultura de Port de la Selva. Us destaquem les 4 claus del Tramuntanart.

1. Escultura de gran format i instal·lació
En total, hi haurà quaranta-tres artistes repartits per diferents zones. El punt d'inici del Tramuntanart serà la zona del passeig mil·lenari on hi haurà situades les escultures d'artistes de renom com l'escultor Samuel Salcedo -artista que presideix el cartell d'aquesta edició-, Joan Priego, Eudald de Juana, Emili Armengol, Teresa Riba, Mercè Pla, Silvia Juez, Josep Canals, Núria Efe, Mercè Riba, Ares, Carles Arfelis, Joan Artigas, Carles Bros, Lluís Cera, Pilar Farrés, Michelle Wilson, Fiona Morrison, Manel Menendez, Joan Molins, Conxa Moreno, Pilar Pineda, Núria Pallisera, Manel Marzo-Mart o Santial. Seguint pel port d'en Reig ens sorprendrem amb les instal·lacions d'Assumpta Planas, Jordina Díaz, Pepa Mach i Jordi Bonareu.

2. Pintura mural
La pintura mural situada al moll és dels artistes Werens i Rata con Corbata. Aquest any encara es podrà arribar més lluny, fins a la punta de la creu on l'artista Igor Volkov posarà color al dipòsit d’aigua que trobem a la Punta de la Creu, direcció a la Tamariua. De retorn altra vegada cap al centre del Port de la Selva, podrem veure encara més instal·lacions a la Platja del Pas, Cal Nin i al CEIP les Clisques que aquest any s'han atrevit amb una pintura mural realitzada pels alumnes de primària amb el tema de la flora i fauna del Cap de Creus.

 

L'obra de Samuel Salcedo presideix el cartell de l'edició d'enguany | Foto: Cedida
3. Integrar muntatge i desmuntatge
Per marcar el tret de sortida del Tramuntanart, s'ha apostat per fer la inauguració a la nit del 25 de juny a les 20:30 hores. A les 22h, la llum omplirà el passeig i les escultures s'il·luminaran amb un efecte lumínic d'aigua que donarà èmfasi a les peces situades al passeig mil·lenari. La mostra tindrà una durada de nou dies, durant els que podrem veure in situ com els artistes munten les seves peces, com les instal·len i com pinten els murals. Una mostra d'art contemporani arrelada a un poble i a la seva gent, que no deixarà indiferent a qui la visiti.

4. Comissariat de Núria Pallisera
Per aquesta edició, l'ajuntament ha confiat el comissariat de la mostra a la Núria Pallisera, artista amb una dilatada experiència i una llarga trajectòria curricular que coneix bé el poble i que aportarà interessants matisos a un esdeveniment consolidat en l’agenda artística de l’Empordà i probablement el de referència a la Mar d’Amunt. Pallisera també aportarà una de les obres que formaran part d'aquest circuit escultòric a l'aire lliure.

Més informació: 

A

També et pot interessar