Jump to navigation
Santa Pellaia, a Cruïlles, Monells i Sant SadurníTot un conjunt de masies escampades estan dins del perímetre que forma el massís de les Gavarres. Juntament amb els Aiguamolls de l'Empordà, el Cap de Creus i l'Albera, aquest és un altre dels pulmons verds del nostre estimat territori. La situació geogràfica, apartada de les vies més transitades i les grans poblacions, Santa Pellaia ofereix tota la seva esplendor durant la nit, quan es converteix en un dels racons millors conservats per veure les estrelles.
Cova de S'Infern, a CadaquésEl Cap de Creus és conegut per contenir nombrosos accidents geogràfics molt curiosos. Entre ells estan les diverses roques reconegudes per tenir forma d'animal com la rata, l'àliga... El que molts no saben o no s'imaginen és que aquest racó de l'Empordà també guarda coves molt ben conservades. Entre elles trobem la Cova de S'infern, una cova marina oberta per ambdós costats i modelada per l'erosió de l'aigua. El nom de la cova fa referència al color de les aigües groguenques i vermelloses que hi ha a l'interior de la cova quan surt el sol.
L'Ermita de Sant Elm i el seu mirador, Sant Feliu de GuíxolsAquest és el punt que permet que observem una panoràmica amplia, des del Cap de Tossa fins a Begur, és a dir, és un mirador que ens presenta tots els accidents geogràfics de la rodalia, des del mar fins a la muntanya. A banda de ser un lloc ideal per observar postes de sol o apropar-s'hi un dia després de bufar la tramuntana, quan el cel ha quedat net, també ho és per veure-hi les millors pluges d'estels.
Roc del Comptador, AlbanyàA l’ombra del Roc de Frausa (1.421m) i El Moixer (1.443m), tothom es pregunta per què el Roc del Comptador (1.450m) és el gran desconegut, inclús en alguns documents cartogràfics on ni tan sols hi apareix. Fet estrany, aquest, ja que el Roc del Comptador, situat a la serra de les Salines, és el punt més alt de l’Empordà. La ruta principal per arribar al cim neix al Santuari de la Mare de Déu de les Salines. Al llarg del camí hi podrem trobar la cova on, diuen, va ser trobada la Mare de Déu, o les antigues mines de talc. Des de la cúspide, gaudirem d’una panoràmica única, la més elevada que es pot tenir des de la nostra comarca.
Cova de la Sal, Torroella de MontgríAquesta majestuosa cova marina està situada entre Cala Montgó i Punta del Milà, i com d’altres accidents geogràfics d’interès tampoc consta en la majoria de mapes i catàlegs, malgrat que si es coneix en l'àmbit local. Si la sorpresa de trobar una cova amagada fos poca, la Cova de la Sal compta a més a més amb una caleta de còdols. Moltes vegades la singularitat dels racons més especials s'atribueix a la dificultosa accessibilitat a la zona, i és el cas també de la Cova de la Sal, que si pot arribar amb caiac o amb petites embarcacions.