Foto: 

Cedida

Els 5 racons més romàntics de l'Empordà

Platges, postes de sol, copes a la llum de la lluna i molt més
Surtdecasa Empordà
,
01/08/2019
Entorn
Si parlem de romanticisme, l'Empordà ha d'estar en les posicions més altes de tot Catalunya. Té racons realment envejables, postes de sol úniques, platges amagades i molt íntimes i, sobretot, molt bon clima. Ja se sap, és territori d'anuncis d'aquells que fan somiar despert i, de vegades aquests somnis es compleixen. L'Empordà té tots els ingredients perquè l'amor aflori dins vostre i, perquè no, viviu una història d'amor estiuenc.

Des de Surtdecasa Empordà volem donar-vos la clau que permetrà conquistar aquell noi o aquella noia que us té el cor robat. Cinc racons de l'Empordà on dir t'estimo serà d'allò més fàcil. Els paisatges hi són, les platges paradisíaques també, ara només cal que hi poseu de la vostra part.

 

  • imatge de control 1per1


Cap de Creus
El Parc Natural, el Far de Cap de Creus, les cales amagades, les roques erosionades, Portlligat i Cadaqués són visites obligades per tots els turistes que arriben a l'Empordà, però sobretot, per tots aquells romàntics que busquen un moment d'inspiració. Recordem que aquests racons ja van inspirar el gran geni dalinià del qual ara presumim enormement. Les peculiaritats del territori, que només trobem en aquesta part de l'Empordà, fa que fins i tot els empordanesos de tota la vida, retornar a aquests indrets ens faci sentir com si fos la primera vegada. Tot un espai per conquistar amors impossibles!

 


Far de Sant Sebastià
Si pensem en llocs romàntics per excel·lència, prop de la costa, els fars no poden faltar. Sovint, molt a prop hi trobem algun allotjament o restaurant que fa que gaudim encara més de l'experiència, com és el cas del far de Sant Sebastià. Ubicat a la població de Palafrugell, sobre el nucli de Llafranc, el trobem gairebé a 170m per sobre del nivell del mar. Tota una construcció amb funcionament per guiar els mariners i que, a més a més, us pot servir per guiar el vostre amor cap a una conquesta segura.

 


Cala Estreta
No podríem parlar dels llocs més romàntics del paisatge empordanès sense anomenar Cala Estreta, que no és pas una platja qualsevol. La solitud que inspira aquest espai costaner, sense cap interferència de construcció al voltant, fa que sigui una d'aquelles cales verges de fotografia. El romanticisme s'apoderarà de vosaltres si porteu la parella en un lloc tan especial com Cala Estreta, on, tal i com el seu nom indica, la platja fa poc més de 100m. Si us decidiu finalment a apropar-vos a aquest racó de la costa empordanesa, calceu-vos unes sabates amb condicions perquè per arribar-hi haureu d'enfilar pel camí de ronda. La recompensa al arribar allà no pot ser millor!

 


Els arrossars de Pals
A l'interor de l'espai d'interès natural de les Basses d'en Coll hi trobem aiguamolls i dunes, a banda dels particulars arrossars que encara avui es cultiven eficaçment. Son d'allò més peculiars a la regió empordanesa i és a la població de Pals, on es donen les condicions climatològiques adequades. Els canvis de colors que experimenten els camps d'arròs i els canals i arbres que envolten tot aquell paisatge fan que una ruta per allà sigui una experiència inoblidable. A més a més, si després de veure tants de camps cultivats us ve un xic de gana, sempre us podreu apropar als restaurants de la zona per degustar una bona paella d'arròs de Pals... Idílic!

 


Sant Pere de Rodes
El monestir benedictí que va ser propietat de l'antic Comptat d'Empúries descansa avui en un lloc inhòspit. Un cop som al poble de Port de la Selva i aixequem la vista, ens trobem amb el preciós monument que avui és tota una referència del romànic català. A banda de l'espectacularitat de l'interior del monestir, des d'allà dalt les vistes són de les que deixen sense alè. És un lloc des d'on podem veure les particularitats de la costa nord-oriental catalana. A més a més, si sou dels que una caminada no us fa cap mal i us animeu a pujar per la muntanya, enfilant un camí que passa pel costat del monestir, podreu arribar a les ruïnes del que va ser el Castell de Sant Salvador, un racó només a l'abast dels més valents però amb la recompensa de tenir al davant la millor panoràmica de la plana empordanesa. I la més romàntica!

A

També et pot interessar