Foto: 

cedida

Arrenca la II Mostra de Teatre Amateur de Corçà

La Sala Municipal del municipi baix empordanès torna a acollir 3 obres de teatre amateur, els divendres 11, 18 i 25 de novembre
Adrià Cortadellas
,
10/11/2016
Espectacles
Ja el tornem a tenir aquí! Sembla que fou ahir i ja fa un any que durant 3 divendres consecutius la Sala Municipal de Corçà va acollir 3 obres de teatre que, tot i no ser professionals, no se n’amagaven i van presentar propostes de gran qualitat. I si la cosa va funcionar, per què canviar-ho?

Nens i nenes, jubilats i estudiants, carnissers i floristes, advocats i paletes, mecànics i infermers. Un llarguíssim etcètera de gent diversa furga a les seves agendes. Fan l’impossible per trobar forats per fructificar la seva passió, poder coincidir amb la resta dels companys i poder assajar, durant mesos, abans d'estrenar noves obres. No són professionals, no. Tampoc se n’amaguen. És només un hobbie. Però això no vol dir que un dia no tinguin talent, ni tampoc que un dia aquesta afició vagi un pas més enllà. Malgrat la tendència més habitual era que aquestes obres només es representessin, una o dues vegades, això segueix canviant i la frontera entre amateur i professional segueix essent cada cop més prima

La Diputació de Girona i la Casa de Cultura de Girona continua apostant cap aquest sector. Ja fa temps que ho demostren amb l'organització del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) i, més recentment, amb la creació de la Campanya de Teatre Amateur. Aquesta iniciativa dóna suport econòmic i logístic a una quinzena d'obres produïdes per companyies de teatre amateur. D'aquesta manera volen facilitar que es representin als diferents teatres del territori. I el projecte torna a fer parada a Corçà.

  • imatge de control 1per1

A partir d’aquest divendres 11, tots els divendres de novembre la Sala Municipal de Corçà esdevindrà un escenari on s’hi representaran interessants propostes teatrals amateurs. L'entrada per a cada una d'elles és de 5€. Però també hi ha l’opció d’adquirir l’abonament de les 3 representacions, per només 10€. A continuació, una breu explicació de les obres que s’hi representaran. Molta merda!

 
"Diner Negre", de Ray Cooney
Teatre Centre d'Arbúcies
Divendres 11 de novembre, 22h

Sinopsis: Vodevil molt dinàmic que explica en to d’humor com li canvia la vida a un dels personatges quan troba un maletí amb una gran quantitat de diners. Al voltant d’aquest maletí girarà tota l’ acció: la dona i els perjudicis morals, la família i l’ afany de diners, la policia i la màfia a cada banda de la llei, tots generaran situacions rocambolesques amb l’única pretensió de fer passar una bona estona a l’ espectador.
 
 
"La visita d'un inspector"
Safareig Teatre de Salt
Divendres 18 de novembre, 22h

Sinopsis: Algú truca a casa, es presenta com a inspector i et desmunta tota la teva plàcida i confortable vida. De què sóc responsable? És cert que la sang, el foc i l’angoixa fan aprendre a conviure? L’inspector Goole farà reflexionar a mitjans dels anys 40. Pot ser que encara no haguem après la lliçó?
 
 
"Besos"
La Laguna Teatre de Sils
Divendres 25 de novembre, 22h

Sinopsis: La majoria de nosaltres, en algun moment de la nostra vida, sentim que les cançons que escoltem parlen, simplement, de nosaltres mateixos. Cada cançó és un record, la música del primer petó i la de l’últim, les paraules d’amor que ens van ajudar a enamorar a algú… "Besos" no és un musical, però les lletres de les cançons són perfectes per parlar amb humor de les relacions de parella. L’obra està construïda a partir d’escenes breus i ràpides, que proposen un viatge al voltant de les eternes desavinences entre homes i dones i on el repertori de la cançó lleugera espanyola és sempre un referent constant en els diàlegs. Un còctel de teatre, riure, música i nostàlgia que us portarà bones històries explicades en quatre o cinc minuts, el que dura una cançó. Prepareu-vos per riure i per cantar!
 
 

Més informació: 

II  Mostra de Teatre Amateur de Corçà 
Sala Municipal de Corçà
Preu: 5 € per espectacle
Abonament 3 espectacles: 10 €
Venda d’entrades al Centre Cívic i a la Llibreria el Veïnat de Corçà
Més informació: 972 63 00 72
corca.cat

A

També et pot interessar