Foto: 

CEDIDA
Des del 2013, el FASTT combina arts escèniques a l'Empordà.

FASTT: el festival de les arts escèniques de l’Empordà més rural

El festival tindrà lloc aquest dissabte 22 d’agost entre els municipis de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana
Paula Pairó
,
18/08/2020
Espectacles
Qui diu que l’Empordà només té platges, penya-segats i xiringuitos arran de mar? L’Empordà, en tot el seu conjunt, també té grans extensions de terra cultivada pels nostres pagesos i, alhora, una gran quantitat de micropobles que formen part de la zona més rural de la comarca. Tres d’ells, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana, s’han unit per impulsar un festival d’arts escèniques únic a l’Empordà: el FASTT (Festival d’Arts, Sinergies, Teatre i Territori), que tornarà amb una edició molt especial aquest dissabte 22 d’agost.

El festival torna enguany amb un nou format en una edició especial adaptada a les circumstàncies. L’esdeveniment aposta per la descentralització de l’exhibició cultura i per l’apropament de les arts escèniques a les zones rurals, pel que ha desenvolupat una xarxa per diversos pobles de l’Alt Empordà per tal de diluir el concepte de municipi. Enguany, el festival, que tindrà aforament limitat, comptarà amb dues grans parts:

FASTT de dia
Del 17 al 21 d’agost, la companyia teatral La Nave Va dinamitzarà espais de creació amb voluntaris dels municipis. Aquests treballaran conjuntament per crear una acció participativa que tindrà lloc dissabte, 22 d’agost, en el marc del festival i en els pobles de Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs i Siurana.

El propòsit principal d’aquesta activitat participativa és tenir una experiència de creació artística col·lectiva on poder passar-ho bé i aprendre junts, creant una acció performativa. El focus inicial és mostrar les singularitats de la vida als micropobles i els participants tindran l’oportunitat d’explorar diferents opcions teatrals vinculades a les seves realitats.

FASTT de nit
La nit del dissabte els actes es concentren a l’era de Mas Gironí de Garrigàs. Allà es podrà veure 'Els Dies Mentits', l’obra de Marta Aran finalitza als Premis Max 2020 i produïda per la Sala Flyhard. Aquesta gira al voltant d’un tema tabú: el plaer sexual femení i les mentides que diem per complir un rol en la societat sexualitzada en què vivim.

A continuació els germans rosincs Ian i Rusó Sala uniran el folk de sirena amb el country-surrealisme dalinià mitjançant cançons poètiques i arranjaments de dues guitarres. Un concert en acústic per a tots els assistents. Per arrodonir la vetllada, els assistents podran visitar la instal·lació fotogràfica ‘Remor’ de Petra Vlasman i Gràcia del Ruste inspirada en els rentadors de l’Empordà, que alhora comptarà amb un acompanyament municipal a càrrec de la companyia Com Un Llum.

Més informació: 

A

També et pot interessar