Mercat romà slide

Foto: 

Cedida
Fotografia de l'edició passat del Mercat Romà de Iesso

Guissona torna a acollir el Mercat Romà

La llegenda de la fundació de Roma, el fil conductor del XXIè Mercat de Iesso
Cristina Mongay
,
11/07/2017
Fires i festes
El dissabte 15 de juliol, com en els darrers vint-i-un tercers cap de setmana de juliol, Guissona torna a vestir-se la túnica i les sandàlies per reviure el seu passat romà. Gaudeix un any més de les seves botigues, de les termes, del mercat d’esclaus, del cercavila del déu Bacus, de les lluites de gladiadors, etc. Vols descobrir tot el que t’hi espera?

Capvespres a la romana
Durant la setmana prèvia al Mercat romà, és a dir, del 10 al 15 de juliol, tindran lloc els capvespres a la romana. Es tracta d'una proposta que omple de dinamisme i cultura els vespres d'aquells dies amb activitats culturals de tota mena.

El dilluns tindrà lloc, a partir de les 19:30h, la gran cercavila inaugural, on intervindran els gegants de Guissona i el capgròs d'en Parra. A continuació, es donarà la gran rebuda a Juli Cèsar i la reina Cleòpatra, que estaran acompanyats d'un destacament militar i la cort, respectivament. Després de la lectura del pregó inaugural dels capvespres, es realitzarà l'obra de teatral 'Ròmul i rem, la fundació de Roma', una adaptació lliure de texts dels clàssics.

El dimarts es projectarà la mítica pel·lícula 'Ben Hur', a la plaça major, i el dimecres actuaran Los Carol, grup que contagiarà als guissonencs i guissonenques dels ritmes del swing, blues i rock and roll. Dijous tindrà lloc el gran sopar romà i el divendres es representarà la fabula amorosa de Psique i Eros, una de les històries més famoses de la mitologia romana.Mercat romà
Al llarg del 15 de juliol, Guissona viatjarà al passat i recordarà la seva història romana. Així, les aromes, sabors, músiques i quotidianitats romanes tornaran a prendre el centre de la vila.

Enguany el fil conductor de la trobada serà la llegenda de la seva fundació, a càrrec dels germans bessons Ròmul i Rem, els descendents de l’heroi troià Ennes.Els 6 imperdibles del programa d’actes
A banda del mercats d’artesans, podreu gaudir d’un ampli programa d’actes. Destaquem el top 6!

1. Passeig triomfal de Juli Cèsar i Cleòpetra VII
El diví Cèsar amb la reina Cleòpatra acompanyats de la seva cort desfilaran pel mercat per rebre a tots els visitants de la ciutat de Iesso.
Quan? 10:30h
On? El recorregut va des d’11 de setembre – portal de l’Àngel – baixada Capdevila – Plaça Capdevila – c/ Om – c/ Fluvià – c/ Bisbal – Plaça Bisbe Benlloch

2. Ludus Gladiatora
Espectacle didàctic on és pretén apropar a l'espectador a l’època de màxim esplendor de l’antiga Roma. Entendrem quin estil de vida portaven els gladiadors, com s'entrenaven, com vivien o morien, a més de d’altres explicacions curioses.
Quan? 11:00, 13:00, 18:00h
On? Plaça Bisbe Benlloch

3. Vigiles, cos de bombers a Roma
Recreació històrica que ens porta a les situacions més complicades que existien aleshores. Davant de la problemàtica que causaven els incendis, August va establir i va renovar l'antic cos de bombers anomenat Virilis nocturni sota el nom de Vigilis.
Quan? 12:15h
On? Plaça Major4. Dies Rosationis
Taller de corones de flors amb l’Associació eslava oriental. Us podeu guarnir amb corones de flors per gaudir d’aquesta trobada tan especial.
Quan? 18:30-19:30h
On? Racó de la família

5. Cercavila del Déu Bacus
El gegantó de Bacus acompanyat dels Grallatum recorr els carrers de Guissona.
Quan? 19:00h
On? El recorregut va des de l’Ateneu – c/ Bisbal – Plaça Bisbe Benlloch – c/ Fluvià – c/ Om – Plaça Capdevila – Baixada Capdevila – Plaça Pere Fages – Portal de l’Àngel – Plaça Vell Plà

6. Espectacle ‘Lide, historia d’una prostituta’
Sun tua aere, amb aquesta frase escrita en les façanes es dóna conèixer Lidé. Es tracta d’una jove meretriu coneguda també com ambulata perquè busca als seus clients pel carrer de les ciutats i exerceix la seva professió en qualsevol racó. No apte per menors de 18 anys.
Quan? 21:00h
On? Plaça Sant Felip Neri

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar