Foto: 

Cedida

Les 4 perles del Singlot Festival

Els propers 27 i 28 de juliol l’Espai Port acull el Singlot Festival
Arnau Margenet
,
24/07/2017
Espectacles
Sota el gran paraigües del Festival Porta Ferrada creix xino-xano un altre festival que aquest 2017 arriba al trio. El Singlot Festival es consolida any rere any amb la seguretat que proporciona estar sota la guàrdia d’un gegant com ho és el festival de la vila ganxona. També hi fa que a darrere d’aquest festival annexa hi hagi la mà avesada d’El Terrat i el seu cap, Andreu Buenafuente. Precisament el de Reus farà acte de presència en aquest Singlot amb una actuació. Serà el proper divendres 28 de juliol per enfilar el final d’un (pre)cap de setmana que funciona com a parèntesi dramatúrgic dins el frenesí musical que viu Sant Feliu de Guíxols per aquestes dates.

Zenit, de Joglars
La companyia Joglars porta més de mig segle rondant per l’escena teatral del país. Amb l’esperit crític i la voluntat de fer teatre popular per bandera, els Joglars poden presumir de ser l’I+D de la dramatúrgia catalana, sempre a la cerca de la ruptura de convencionalismes sense haver de renunciar a l’èxit que sovint s’associa als reaccionaris. Els Joglars arriben a la vila ganxona per presentar ‘Zenit’, una mirada incisiva i mordaç al món dels mitjans de comunicació i el seu poder d’anul·lar la massa crítica i convertir-la en pinso pel show-bussiness. Un espectacle que et farà mirar la tele d’una altra manera.

 

Les Dones Sàvies, d'El Maldà
Molière va estrenar aquesta obra l’any 1672 dirigint la companyia del Rei i uns segles més tard, concretament el dijous 27 de juliol de 2017, ho farà la companyia barcelonina El Maldà al tercer Singlot Festival. Enric Cambray i Ricard Farré enfronten l’escenari ells solets, i transvestits, en un exercici interpretatiu que alguns crítics qualifiquen d’esbojarrada i genial. Una hora de diversió llampant d’una de les obres més visitades i celebrades del dramaturg francès.

 

White Rabbit Red Rabbit, Andreu Buenafuente
No en sabem massa res de què ens oferirà el còmic més cotitzat del país en aquest espectacle que es vol vestir de misteri des de la seva mateixa sinopsi: “Un intèrpret. Una obra teatral. Cap director. Cap assaig. Cap informació. No pot buscar res a Google. Només es compromet a una cosa: arribar fins al final. Sigui quin sigui”. Una contraportada amb poc per gratar, i potser per això un dels espectacles més esperats pel públic, no només del Singlot, sinó del Portada Ferrada. Ningú dubta que l’Andreu Buenafuente oferirà un espectacle a l’alçada. Sigui quin sigui.

 

Festa Singlot
Tot plegat desembocarà allà on el curs natural ens porta sempre que acaba un festival: una festa. La tercera edició del Singlot Festival ha preparat una festa de cloenda amb l’actuació estel·lar dels The Txandals, un acte que posarà punt i final a aquesta sala avantsala d’un cap de setmana que seguirà a tota vela amb el Porta Ferrada. 

Més informació: 

A

També et pot interessar