Jump to navigation
2 de juliolLa jornada inaugural del “Figueres Es Mou” funcionarà a mode de tastet. Un aterratge plàcid a la pista del festival que comptarà amb dues propostes ben interessants. Per una banda, una retrospectiva de la dansa a càrrec del ballarí Toni Jodar, que farà una mirada històrica d'aquest art amb el seu cos com a “pissarra” on il·lustrar el pas del temps. Tot seguit, serà el torn del “Mou Jove”, un espai reservat a les propostes de tres artistes emergents de la ciutat.
3 de juliolEl dimecres del “Figueres Es Mou” desprèn aroma a menta i vi, i ho fa gràcies a dues propostes que connecten Catalunya i el Regne Unit. La primera canonada anirà a càrrec del duet format per Emma Riba i Laura Alcalà amb l'espectacle “Olor de Menta”, una peça que, talment un ball simbiòtic, fusiona la dansa i els collages poètics del gran Joan Brossa. Seguidament, el sempre climàtic claustre de l'Institut Ramon Muntaner, acollirà dues propostes de la companyia anglesa Möbius Dance, maridades amb tres vins de la DO Empordà de tres cellers punters (Empordàlia, Pere Guardiola i Cooperativa Agrícola de Garriguella).
4 de juliolEl dijous, el festival ja entra al moll de l'ós amb un grapat de cites. Entre elles, la que ens ofereix d'El Corredor d'Arena, la companyia que neix de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà, i que ens porta el seu espectacle “PSAMMODROMOS”. Des del Regne Unit també arriben els Trashdollys i el seu “5 Days of Fallings”, un globus sonda que explora la soledat i els dèficits emocionals a través del moviments, les paraules i la música. La dansa circense de MUMUSIC, un viatge a les arrels del folclor andalús a càrrec de Premoh's Cru, els premiats Lina Valverde i Camilo Regueyra i la projecció de l'òpera sueca “Feeling of Going”, posaran la cirera d'aquesta primera jornada de plats forts.
5 de juliolEl divendres d'aquesta sisena edició del “Figueres es Mou” té un marcat aroma internacional. Des de Navarra però amb ADN nipó, Akira Yoshida ens porta l'espectacle “Home”, un solo que ressegueix els propis passos a la cerca de l'essència com a individu. També des d'Àsia arriba el multipremiat “Relationships” de la companyia Zhiren Dance Company. Un altre solo, el de l'australià Michael Smith, ens ofereix una experiència genuina amb “Cowboy”. Una revisitació del “Llac dels Cignes” a càrrec de Nowhere Theatre, un diàleg a partir de la pintura de la mà de Sociedad Doctor Alonso i el circ participatiu de Cia Cero Eia acaben de fer la puntada final a una de les jornades fortes.
6 de juliolDia de cloenda i programa a al'alçada de l'ocasió. La darrera jornada d'aquesta festa de la dansa i el moviment la completen quatre propostes de primer ordre. La companyia Zum-zum Teatre, ens ofereix una faula de carn i óssos amb “Hippos”, un punt de trobada entre humans i hipopòtams que nos ens deixarà indiferents. Des de l'altra banda de l'Atlàntic arriba “Ertza”, la creació de dos brasilers que es van conèixer lluny de casa i que van aprofitar la circumstància per reflexionar sobre el laberint inexorable que és la vida. El ballarí acrobàtic Iván Benito ens proposa una lluita per la supervivència amb “Galápago”, i per acabar la dupla formada per Guy Nader i Maria Campos desafien la gravetat en un exercici de cooperació, precisió i rigor amb “Set of Sets”.
Web Companyia Agitart