Arnau Margenet
,
25/05/2017
Espectacles

Pau Riba i Guillem Roma pugen el Montgrí

El proper diumenge 28 de maig el Festival Ítaca celebra una de les seves cites imperdibles

Foto: 

Cedida
La Pujada al Montgrí s'ha convertit en el tret de sortida 'no oficial' de la casa. Una caminada popular a una de les talaies més emblemàtiques de l'Empordà com ho és el cim del Montgrí. L'expedició enfila fins a dalt i fa un crit per la salut i la llibertat de la cultura per tal que s'escolti a tot l'Empordà! Amb la plana altempordanesa d'una banda i Les Medes a l'altra, el Castell del Montgrí esdevé en un escenari únic que enguany acollirà dues figures de primer nivell del panorama musical català como ho són Guillem Roma i Pau Riba.

Calceu-vos les botes de caminar, i emporteu-vos les de ballar al sarró, perquè aquest diumenge 28 de maig teniu una cita amb la naturalesa empordanesa i la música al Festival Ítaca: cultura i acció. Després de cinc anys firmant el ritus de desfilar muntanya amunt, la Pujada al Montgrí va camí d'assolir categoria de tradició. De moment, ja és una xifra prou rodona com per dedicar-li un atenció especial.

La cita començarà a les 10h a l'Ermita de Santa Caterina, on podrem fer les inscripcions. A les 11h, emprendrem el camí que recorre el massís fins fer cim i arribar a l'emblemàtic Castell del Montgrí. Al punt del migdia serà quan comencin les activitats que ha programat el festival per un dia que es preveu assolellat. D'una banda, les actuacions de Pau Riba i Guillem Roma, posaran la nota musical. Història viva de la nostra música, Pau Riba oferirà al pati del castell una de les dues actuacions que té programades dins el festival, mentre que l'osonenc Guillem Roma presentarà el seu tercer disc ‘Connexions' (Sulawesi Records, 2017).

A banda de les actuacions musicals, la Pujada al Montgrí té, des de fa dos edicions, un al·licient enològic. A l'excel·lència musical se li haurà de sumar, un any més, el Tast de Vins més multitudinari de l'Empordà, una iniciativa que és possible gràcies al suport del DO Empordà, la Ruta del Vi del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i els cellers que col·laboren amb el festival.

La cita acabarà com ha d'acabar una bona cita: amb menjar. El festival ha preparat una fideuada popular que ens servirà per agafar forces i descaminar el camí fins al punt de sortida. No us ho perdeu, que cinc pujades no es fan cada dia!

Més informació: 

Festival Ítaca
Del 13 de maig al 2 de juliol
Baix Empordà

 

També et pot interessar