Surtdecasa Empordà
,
25/07/2018
Família

Llançà en família: 500 activitats per gaudir de l’estiu

Esports, espectacles, música i cultura des del juny i fins al setembre la vila marinera

Foto: 

Visit Llançà
Una de les activitats programades consisteix en visitar la llotja del municipi.
Amb l’arribada de l’estiu i el bon temps, Llançà es posa a punt per lluir les seves millors gales i mostrar la cara més simpàtica i ‘marxosa’ que tant caracteritza a aquesta vila empordanesa. Per any estiu però, l’aposta d’activitats d’oci, esportiva i culturals no han parat de créixer i ja en són 500 les propostes que ompliran els carrers i platges del poble de desenes i desenes de veïns i estiuejants a punt per a no parar quiets. Molt atents perquè aquest estiu a Llançà no hi ha lloc per l’avorriment!

El programa d’activitats Llançasummer 2018 ja està sobre la taula amb 12 temàtiques d’activitats diferents i 500 activitats a diari fins a l’11 de setembre. L’aposta per aquest any s’emmarca dins la campanya de comunicació d’aquest programa d’activitats familiars anomenat “Les millors vacances en família”.

Després de 14 anys a bon ritme i amb bons resultats, el programa de visites guiades gratuïtes segueix en peu i s’amplia fins a 10 setmanals:

El Port i la Llotja            
Visita al port pesquer de Llançà, on s’observarà l’arribada de les barques de pesca. Es parlarà de les arts de pesca tradicionals, de la pesca industrial i es visitarà a la llotja per observar la venda de peix.

Taller de fotografia nocturna a l’Albera             
Taller pràctic de fotografia nocturna des d’un lloc privilegiat com és la serra de l’Albera. S’aprendran les tècniques bàsiques de la fotografia nocturna, l’enfoc, el temps d’exposició, etc. La intenció és, sobretot, aconseguir captar la Via Làctia en el seu major esplendor i també realitzar fotografia circumpolar. Cal tenir un mínim de coneixement en fotografia amb càmera reflex o similar.

Animals i animalons a l’Albera 
Itinerari familiar per la vall de la Valleta on s’observaran ocells, granotes i altres animals, se seguiran rastres i s’entendrà la importància d’un ecosistema com el mediterrani. A partir de dinàmiques divertides els assistents podran adonar-se la funció que tenen animals i plantes a l’ecosistema.

Nit d’estels a l’Albera   
Se sortirà des del poble de Valleta per anar caminant direcció l’Ermita de Sant Silvestre i endinsar-se en el magnífic paratge de l’Albera. Des d’allà es farà una observació de les estrelles i de la lluna. S’ha de portar frontal.

Llançà i el Parc Natural del Cap de Creus           
El Parc Natural del Cap de Creus és una joia. Un espai on la geologia i la vegetació han estat modelats per la tramuntana. La sortida consisteix en un itinerari per trepitjar i gaudir de la flora del Parc.

Llançà medieval teatralitzat     
El monjo Crispí havia viscut al monestir de Sant Pere de Rodes durant anys i ha quedat totalment desfasat. Per posar-se al dia ha vingut a viure a la casa de l’Abat de Llançà però li està costant molt adaptar-se al nou món i això crearà moltes situacions còmiques.    

Els tresors del mar        
Descobreix els organismes que viuen en el primer metre d’aigua. Amb l’ajuda de mirafons i salabrets s’observaran els tresors del mar i cadascú podrà muntar el seu aquari marí. S’ha de portar banyador i calçat adequat per anar a les roques.

Wine & Beach: enoruta pel camí de ronda        
Ruta circular pel camí de ronda de Llançà per descobrir en família l’ecosistema marítim de les platges. A cada cala de Llançà es tastarà un vi de l’Empordà per olorar el Mediterrani dins la copa amb la reconeguda sommelier Laura Masramon.

Cultura mediterrània a través de les plantes    
Sortida per la màgica zona de Cap de Ras per descobrir els secrets de la dieta Mediterrània entre olors i sabors de les herbes i flors de l’Empordà i de la Mar d’Amunt.

La porta d’entrada del Cap de Creus    
Visita guiada on descobrir els pintors de “la porta d’entrada al Cap de Creus”, com era el paisatge i la vida de Llançà anys enrere. Gràcies a les obres de Joaquim Terruella, J. Martínez Lozano, Francesc Gimeno o Georges de Monfried s’aprendrà què els va captivar de la vila empordanesa.

Lligat amb aquest programa enguany, també s’ofereixen visites amb bus des de Llançà per conèixer l’activitat de “Pirates i Corsaris del Monestir de Sant Pere de Rodes” i, els secrets del Celler Hugas De Batlle de Colera. El servei de Biblioplatja del Port també tornarà a funcionar a diari de 10 del matí a 2 del migdia, amb la finalitat de prestar els serveis de préstec de llibres i premsa als usuaris.

El servei de Tallers Infantils serà una de les principals apostes, oferint als infants  la possibilitat de gaudir de manualitats i tallers diversos en els racons de la Platja del Port (cada dia de 16:30 h a 19:30 h), Platja de Grifeu (cada dia de 10 a 14h) i a la Vila els dimarts, dijous i dissabte de 18:30 h a 20:30 h.

Els altres programes d’activitats que s’oferiran seran el  “Txi- Kung”, les classes de ioga sunrise i ioga sunset a les platges de Llançà, els espectacles infantils, el “Music & Wine”, el “Trail Running Tramuntanya”,  les classes de zumba  a la Vila i al Port de Llançà i el programa “Caminades de natura a Llançà”.

Més informació: 

També et pot interessar