Jump to navigation
Les gambes són un producte tradicional i clàssic en la pesca de casa nostra. A les costes de Palamós, i també en altres viles del litoral de la Costa Brava, com Roses o Blanes, pesquen cada any grans quantitats de gambes que després acaben als paladars de centenars de persones amants de la gastronomia.
Els anys cinquanta, els pescadors arribats del sud de Catalunya i del País Valencià van introduir a Palamós la pesca d’arrossegament, una tècnica que va començar a ser important amb poc temps. A partir d’aleshores, la gamba es consolida com a producte estrella de la Confraria de Pescadors de Palamós i amb els anys guanya renom i desenes de reconeixements.
Aquest cap de setmana és la festa estrella d’aquest crustaci. La fira començarà a les 11 i acollirà tot de mostres i tasts pels visitants. Tothom qui vulgui podrà visitar les barques de pesca (a les 13, 17 i 19 h); contemplar una demostració de cuina marinera amb Quim Casellas a l’Espai del Peix (a les 11.30 i a les 13 h); visitar la subhasta i el Mercat de la llotja del peix acompanyats d’un pescador i un peixater (a les 12.30, 13.30, 18 i 19 h); i finalment apreciar una demostració de cuina a l’Espai del Peix (a les 17h).
Fira de la Gamba Dissabte 8 de juny Palamós Tota la informació al web