Paula Pairó
,
07/06/2019
Fires i festes

Paladars a punt: arriba la 6ª Fira de la Gamba de Palamós

Tindrà lloc aquest dissabte 8 de juny a l’Espai del Port de Palamós

Foto: 

CEDIDA
La gamba de Palamós és un producte molt apreciat en la gastronomia.
Com cada any quan arriba el mes de juny, torna la Fira de la Gamba de Palamós, una fira destinada única i exclusivament a promocionar el producte estrella de la vila: la gamba. Qui no n’ha sentit a parlar? És un producte fresc i de qualitat, altament valorat, que els pescadors de Palamós pesquen a diari i porten fins al port. Aprofiteu l’ocasió per degustar aquest producte de luxe, fer una visita guiada a la subhasta o aprendre a cuinar-les amb les demostracions de cuina dels cuiners locals.

Les gambes són un producte tradicional i clàssic en la pesca de casa nostra. A les costes de Palamós, i també en altres viles del litoral de la Costa Brava, com Roses o Blanes, pesquen cada any grans quantitats de gambes que després acaben als paladars de centenars de persones amants de la gastronomia.

Els anys cinquanta, els pescadors arribats del sud de Catalunya i del País Valencià van introduir a Palamós la pesca d’arrossegament, una tècnica que va començar a ser important amb poc temps. A partir d’aleshores, la gamba es consolida com a producte estrella de la Confraria de Pescadors de Palamós i amb els anys guanya renom i desenes de reconeixements.

Aquest cap de setmana és la festa estrella d’aquest crustaci. La fira començarà a les 11 i acollirà tot de mostres i tasts pels visitants. Tothom qui vulgui podrà visitar les barques de pesca (a les 13, 17 i 19 h); contemplar una demostració de cuina marinera amb Quim Casellas a l’Espai del Peix (a les 11.30 i a les 13 h); visitar la subhasta i el Mercat de la llotja del peix acompanyats d’un pescador i un peixater (a les 12.30, 13.30, 18 i 19 h); i finalment apreciar una demostració de cuina a l’Espai del Peix (a les 17h).

Més informació: 

Fira de la Gamba
Dissabte 8 de juny
Palamós
Tota la informació al web

També et pot interessar