Arnau Margenet
,
28/11/2018
Menjar i beure

Ruta de la xocolata a l’Empordà

Descobrim els temples de la xocolata on menjar una tassa acompanyada de la millor rebosteria

Foto: 

Cedida
Hi ha gent que seria capaç de tot i més per un bocí de xocolata. Afortunadament pels addictes al cacau, la xocolata és un producte que no escasseja. Si formeu part d’aquest sector de la població, no podeu deixar de visitar els següents establiments. Iniciem una ruta de la xocolata a través dels millors cafès i pastisseries on prendre una tassa de xocolata desfeta, uns melindros o una crep i sobreviure a l’hivern.

Can Cairó, Roses

El punt de sortida d'aquesta ruta de la xocolata el trobem a l'Alt Empordà, concretament a Roses. Més d’un segle de vida avala aquesta pastisseria de Roses, una de les més antigues de l’Empordà. Fundada l’any 1911 per una empresari rosinc que havia après l’ofici de pastisser a les Amèriques, Can Cairó ha conservat l’essència de la rebosteria tradicional sense renunciar a les noves demandes ni a la tecnologia culinària. A l’hivern, és habitual trobar el local a vessar de gent esmorzant o berenant melindros, xurros o pa de pessic amb la corresponent tassa de xocolata desfeta. Una delícia pels sentits que us farà perdre l’oremus!
> Més informació
 

El Cruixent, Torroella de Montgrí

Seguim a la cerca de la millor xocolata baixant pel golf, superant el massís de Montgrí i fent parada a Torroella de Montgrí. Allà hi trobareu un lloc privilegiat per esmorzar o berenar una bona tassa de xocolata. A ple centre de la vila, El Cruixent és un d’aquells cafès que quan entres ja t’hi vols quedar. Un ambient càlid, l’aroma a cafè i xocolata, i un fil musical de música clàssica, fan d’El Cruixent un lloc idoni per deixar passar el temps mentre degustem una tassa de xocolata desfeta. Tenen croissants, pastissos, creps… i els més nostàlgics d’estiu podreu provar la seva especialitat: els gelats artesanals. 
> Més informació

Can Joan, Palamós

Seguim resseguint la Costa Brava i ens aturem a Palamós. Degustar una porció de pastís Sacher amb una tassa de xocolata desfeta mentre observem l’entrada i sortida de vaixells del port. Aquesta és la bucòlica estampa que us espera a la pastisseria Can Joan. Fa 25 anys que aquesta pastisseria està lligada a la vila pesquera, proveïnt als seus clients de tota mena de brioxeria fresca, rebosteria de fruita, pastissos, canapès, mousse i xocolates de màxima qualitat. Si la felicitat està feta de cacau segur la trobareu a Can Joan.
> Més informació
 

El Cisne, Platja d’Aro

El següent punt calent de la xocolata a l'Empordà el trobem a Platja d'Aro. Allà és visita obligada parar a El Cisne i sucar uns melindros o uns xurros en xocolata calenta. El Cisne és un dels últims vestigis de Platja d’Aro pel que fa a l’establiment tradicional, fagocitat per les botigues de grans marques. Es tracta d’un lloc ideal per esmorzar o berenar, ja sigui a la terrassa o al seu interior, on hi destaca una cuidada ambientació retro. Allà podreu degustar-hi alguna de les seves especialitats, com els seus famosos pastissos o la xocolata suïssa.  
> Més informació
 

L’Aroma, Sant Feliu de Guíxols

La darrera aturada d'aquesta ruta del cacau la fem a Sant Feliu de Guíxols. Un dels grans temples de la xocolata el trobem a la vila ganxona, concretament al cafè L’Aroma. Allà hi trobareu la xocolata en tots els seus formats i gradacions: xocolata desfeta, xocolata líquida, xocolata pura o en tots els percentatges possibles… Una gran oferta en cacau i rebosteria, un ambient acollidor i un servei de prestigiosa reputació fan de L’Aroma un dels grans atractius pels malalts de la tassa de xocolata. La manera idònia de sobreviure a les fredes tardes d’hivern!
> Més informació

També et pot interessar