Jump to navigation
Can Cairó, RosesEl punt de sortida d'aquesta ruta de la xocolata el trobem a l'Alt Empordà, concretament a Roses. Més d’un segle de vida avala aquesta pastisseria de Roses, una de les més antigues de l’Empordà. Fundada l’any 1911 per una empresari rosinc que havia après l’ofici de pastisser a les Amèriques, Can Cairó ha conservat l’essència de la rebosteria tradicional sense renunciar a les noves demandes ni a la tecnologia culinària. A l’hivern, és habitual trobar el local a vessar de gent esmorzant o berenant melindros, xurros o pa de pessic amb la corresponent tassa de xocolata desfeta. Una delícia pels sentits que us farà perdre l’oremus!> Més informació
El Cruixent, Torroella de MontgríSeguim a la cerca de la millor xocolata baixant pel golf, superant el massís de Montgrí i fent parada a Torroella de Montgrí. Allà hi trobareu un lloc privilegiat per esmorzar o berenar una bona tassa de xocolata. A ple centre de la vila, El Cruixent és un d’aquells cafès que quan entres ja t’hi vols quedar. Un ambient càlid, l’aroma a cafè i xocolata, i un fil musical de música clàssica, fan d’El Cruixent un lloc idoni per deixar passar el temps mentre degustem una tassa de xocolata desfeta. Tenen croissants, pastissos, creps… i els més nostàlgics d’estiu podreu provar la seva especialitat: els gelats artesanals. > Més informació
Can Joan, PalamósSeguim resseguint la Costa Brava i ens aturem a Palamós. Degustar una porció de pastís Sacher amb una tassa de xocolata desfeta mentre observem l’entrada i sortida de vaixells del port. Aquesta és la bucòlica estampa que us espera a la pastisseria Can Joan. Fa 25 anys que aquesta pastisseria està lligada a la vila pesquera, proveïnt als seus clients de tota mena de brioxeria fresca, rebosteria de fruita, pastissos, canapès, mousse i xocolates de màxima qualitat. Si la felicitat està feta de cacau segur la trobareu a Can Joan.> Més informació
El Cisne, Platja d’AroEl següent punt calent de la xocolata a l'Empordà el trobem a Platja d'Aro. Allà és visita obligada parar a El Cisne i sucar uns melindros o uns xurros en xocolata calenta. El Cisne és un dels últims vestigis de Platja d’Aro pel que fa a l’establiment tradicional, fagocitat per les botigues de grans marques. Es tracta d’un lloc ideal per esmorzar o berenar, ja sigui a la terrassa o al seu interior, on hi destaca una cuidada ambientació retro. Allà podreu degustar-hi alguna de les seves especialitats, com els seus famosos pastissos o la xocolata suïssa. > Més informació
L’Aroma, Sant Feliu de GuíxolsLa darrera aturada d'aquesta ruta del cacau la fem a Sant Feliu de Guíxols. Un dels grans temples de la xocolata el trobem a la vila ganxona, concretament al cafè L’Aroma. Allà hi trobareu la xocolata en tots els seus formats i gradacions: xocolata desfeta, xocolata líquida, xocolata pura o en tots els percentatges possibles… Una gran oferta en cacau i rebosteria, un ambient acollidor i un servei de prestigiosa reputació fan de L’Aroma un dels grans atractius pels malalts de la tassa de xocolata. La manera idònia de sobreviure a les fredes tardes d’hivern!> Més informació