Foto: 

Nina Pagès

Cal Mico transforma el concepte de rocòdrom

El nou espai compta amb diverses sales i pretén convertir-se en un centre social i cultural
Nina Pagès
,
21/09/2015
Activa't
Una nau de 500 metres quadrats serà la nova llar de Cal Mico, un rocòdrom de Girona que va inaugurar la seva seu el passat dissabte 19 de setembre al carrer Universitat de Montpellier número 18, entre el Parc del Migdia i la carretera Barcelona. El projecte d’Adrià Fontanet és un espai històric de la ciutat que, al llarg dels anys, ha anat evolucionant i creixent fins a esdevenir, a dia d'avui, una opció de referència a la comarca.

“Hem fet un pas de gegant", proclama satisfet Fontanet. Després d’una cerca de 3 anys, ha trobat un edifici abandonat que compleix totes les exigències per a instal·lar-hi el rocòdrom. "No volia marxar de la ciutat i, finalment, vam descobrir aquest lloc. Ens hem passat els últims 8 mesos restaurant-lo”, admet.
La nova nau compta amb diverses sales, com la zona del rocòdrom de 35 metres quadrats, la sala polivalent de 70 metres quadrats per fer estiraments, gimnàs i tallers, els serveis, una paret de corda i una zona especial pensada per a la mainada escaladora, una novetat que, segons explica, arriba fruit de “les ganes dels fills i filles d’escaladors de grimpar i passar-s’ho bé”.


Aquesta etapa de Cal Mico ve marcada, especialment, per una voluntat transformadora i social per part del seu equip. “A banda de l’escalada, volem fer altres coses més culturals com promoure xerrades, esdeveniments, documentals... La nostra intenció és crear un club, una associació perquè tothom pugui participar i fer-se seu l’espai”, assenyala Fontanet.

El primer indici el podem descobrir a l’entrada del local, penjat a banda i banda de les parets. Es tracta de “Elogi de la mà”, una exposició d’Oriol Tuca Vancells que ens presenta una sèrie de quadres amb mans molt expressives des de diferents perspectives.

A

També et pot interessar