Nina Pagès
,
05/08/2015
Activa't

El Grand Tour: 350km de natura, art i caminades

La Nau Coclêa organitza una ruta en forma d'espiral de tres setmanes amb més de 100 artistes per les comarques gironines i Osona

Foto: 

Núria Iglesias
Com els joves artistes del segles XVII, XVIII i XIX que es desplaçaven fins a diverses destinacions d'Europa per formar-se i aprendre de la cultura clàssica, el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea es proposa iniciar un viatge artístic a peu per descobrir el territori amb el seu Grand Tour particular.
"El fet de caminar fa que la gent tingui una actitud diferent. Passem d’un públic passiu a un altre que comparteix les propostes. Prioritzem l’experiència per sobre de l’espectacle”

Es tracta d’una caminada de 350 quilòmetres en forma d’espiral que recorre l’Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona i la Selva amb prop de 100 artistes que oferiran performances, actuacions i tallers durant tres setmanes. 

Dansa, teatre, arts visuals, poesia i moltes altres disciplines prendran vida a diversos punts de les comarques des del 26 d’agost fins al 13 de setembre.

“Els Grands Tours d’abans eren personals, cada artista es preparava la seva pròpia ruta, i durant el viatge, escrivia i dibuixava per compartir el que havia viscut a la tornada. En el nostre cas, l’experiència no la sentirem tots de la mateixa manera, però sí que serà compartida”, explica la directora del projecte, Clara Garí.

Cada any, l'equip de la Nau Côclea prepara un seguit de caminades per conèixer les nostres terres, però enguany, el projecte ha agafat embranzida i magnitud, així com una vessant més artística, amb la col·laboració del Centre d’Art Contemporani el Bòlit. 

La ruta farà parada a alguns municipis i indrets del Gironès i la Selva. És el cas de Celrà, amb el vídeo projecte 'Celrà Caminat' i performance de les artistes Montse Seró i Núria Efe, i la dansa de Natàlia Espinet, Madremanya, amb l'acció de Denys Blacker, Susqueda, amb Piròmana d'Argos, diversos pobles de la ruta del tren petit des de la Cellera, passant per Anglès i Bonmatí, i les ciutats de Salt i Girona, amb un gruix d'esdeveniments més elevat amb mostres com el taller “Cercar l’escenari” a la Coma-Cros i les activitats del Mercat d’Art KM0 de La Volta.

“El fet de caminar fa que la gent tingui una actitud diferent. Passem d’un públic passiu a un altre que comparteix les propostes. Prioritzem l’experiència per sobre de l’espectacle”, finalitza Garí.

El viatge està dirigit a tots els públics i permet qualsevol format de participació. Això vol dir que es pot fer tota la ruta, assistir només a un dia o, si es vol, anar a un punt i gaudir de l'actuació d'un dels artistes. Com que l'excursió està geologalitzada a Wikiloc.com, es podrà seguir a través del mòbil, fet que permetrà una major afluència de participants. A més, hi haurà un servei de transport en acabar l'etapa pel preu de 5 euros i l'organització proporcionarà informació a totes aquelles persones que vulguin allotjar-se a una casa rural o càmping de la zona.  

Més informació: 

Per a més informació i inscripcions: El Grand Tour

També et pot interessar