Muscleres

Foto: 

Cedida
Algunes de les millors postes de sol i indrets ebrencs més romàntics

Els 5 racons més romàntics de les Terres de l'Ebre

Indrets on el temps s'atura i el silenci i els sons de la natura ens revelen qui som
Surtdecasa Ebre
,
13/07/2016
Entorn
Un dels racons més verges de Catalunya conté indrets on el temps sembla aturar-se. Espais on gaudir del silenci i també de la connexió amb aquelles persones amb les que tenim una relació especial. Si coneixes les Terres de l'Ebre, no et sorprendrà aquesta llista, però sinó, potser descobreixes algun indret que no havies contemplat abans.

1. Posta de sol des del mar
Vols viure una de les millors postes de sol del món? Per fer-ho, t'hauràs d'endinsar a la badia dels Alfacs i arribar fins a les muscleres. La sortida té lloc des del port de La Ràpita amb una golondrina. Aquest és el moment en què podem gaudir de la imatge del poble mariner allunyant-se i es dibuixa a l'horitzó la imponent silueta de les muntanyes del Montsià. La sensació de navegar és incomparable i pel nostre costat passen velers i altres embarcacions. Després d'aquest trajecte, arribem a la Caseta del Parrillo (Avi Agustí) i Musclarium, que han aprofitat les antigues muscleres per crear un espai de degustació i també de relax enmig d'aquestes plataformes marines. Estirar-se en un dels luxosos sofàs prenent un gintònic mentre cau el sol i contemplem la immensitat de la badia et transportarà a un estat ben proper a la felicitat. A partir d'aquí, només queda brindar perquè aquests moments puguin repetir-se sovint.

2. Un passeig pel riu, l'aigua que flueix de nord a sud
Un dels espais més romàntics de les Terres de l'Ebre és, sense dubte, el riu. Al llarg del seu recorregut, l'aigua que ve del nord travessa pobles, boscos de ribera, conreus i muntanyes. Poder veure tots aquests paisatges des d'una embarcació és una de les millors sensacions que pots tenir en aquestes terres. Benifallet ofereix sortides amb el Llagut, d'una hora de recorregut. Un bon complement d'aquesta ruta fluvial és visitar les Coves Meravelles, una experiència que t'aproparà a les formes inversemblants que és capaç de generar la naturalesa. Per a que l'experiència sigui completa podeu visitar el Centre d'Interpretació, un espai on s’ofereix una visió general dels punts més importants del municipi de Benifallet.

  • imatge de control 1per1

3. Platja dels Eucaliptus 
Perquè un lloc sigui romàntic ha de produir certa sensació d'immensitat, de buit sense fronteres. Si això ho acompanyem de bellesa i silenci, tenim un espai bastant òptim per deixar-se emportar pels sentiments més romàntics. Sense dubte, aquesta platja situada a la Punta del Trabucador és un dels indrets més espectaculars de les Terres de l’Ebre, tant per la sensació de majestuositat del paisatge com per la bellesa de les dunes. La Punta de la Banya és Reserva Natural Parcial i el seu accés està restringit excepte entre el 15 de juliol i el 15 de setembre quan, sense sortir de la platja, es pot entrar sense vehicle. El Trabucador, tot i ser una zona molt transformada en l’actualitat, és un bon punt d’observació d’ocells tant per la part de mar obert com interior. Aprofita per fer nudisme a la sorra i a l’aigua. Només has de treure’t la roba i sentir-te en total harmonia amb la naturalesa!

4. La Caramella
Un dels clàssics més allunyats de la civilització són aquestes basses d’aigua natural al peu del Massís del Port. S’accedeix a través d’un camí que s’agafa a la carretera que puja cap al Mont Caro. Després de fer un tram de camí de terra, que es troba en un estat bastant lamentable, arribareu a la Casa Carvallo, on es deixa el cotxe. Cal seguir el camí que creua el torrent i que us portarà a la part alta de les cascades, on podrem admirar la de la Cua de Cavall just enfront de nosaltres. Aquest és un dels indrets d’una bellesa més sublim a les nostres terres. Si voleu que l’experiència sigui encara més estimulant, podeu portar sacs de dormir i algun coixí i passar allà la nit fent bivac.

5. Castellet de Tivissa, un mirador a l'Ebre
La Ribera d'Ebre amaga racons preciosos, i vistes panoràmiques que moltes vegades ens són desconegudes. El Castellet de Tivissa, situat en aquesta pintoresca població de la Ribera, ens ofereix unes vistes de la vall de l'Ebre que poden fer despertar les sensacions més adormides. A més, aquest enorme penya-segat està situat en el recinte d'un antic un poblat ibèric excavat modernament, un fet que atorga a l'experiència un encant encara més especial. Aquest indret està documentat des del 1553, amb motiu d'una afrontació amb el castell de Miravet. A l'estiu s'organitzen sortides en lluna plena per les muntanyes que envolten el poble, un moment idoni per a que els nivells de transcendència i espiritualitat puguin assolir quotes estratosfèriques.

A

També et pot interessar