Foto: 

CEDIDA

Els 5 plans imprescindibles de tardor a l’Empordà

Arriba l’època de l’any ideal per conèixer el nostre territori de forma pausada
Paula Pairó
,
20/10/2019
Entorn
La tardor és, sense cap mena de dubte, l’època de l’any ideal per conèixer l’Empordà més autèntic i especial. És el període temporal on els estiuejants i turistes ja han marxat, o han començat a marxar, i per tant, un moment perfecte per conèixer pobles, camins, carreteres i racons allunyats del bullici de l’estiu. Llegiu atentament aquestes línies, i apunteu tots els plans a les agendes, però sobretot, estimeu i respecteu el nostre territori com ho fem nosaltres: conservem l’Empordà més original!


1. Temps de bolets
A ningú se li escapa que estem en plena temporada de bolets. Algun any estem més de sort i amb les pluges anticipades comença una bona temporada pels boletaires. Sigui un bon any o no, sempre és una bona ocasió per sortir, passejar pels nostres boscos i les nostres pinedes i entendre a què olora l’Empordà. Som-hi doncs, calceu-vos les botes i ompliu el cistell!
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Passejos entre Parcs Naturals
L’Empordà és un territori atrapat entre Parcs Naturals. I quin orgull per la seva gent, que n’ha defensat sempre, fins a l’últim instant, la seva conservació. Des de l’Albera, fins al Cap de Creus, passant per les Gavarres i arribant a les Illes Medes i al Baix Ter. Ara és el moment de gaudir-los, fora de la temporada de risc d’incendi i lluny de les grans calorades. Atents, que us deixem unes quantes rutes.  
> Més informació

 


3. Escalant massissos
Hem deixat l'estiu enrere, i amb ell moltes opcions d'esport i oci on el mar n'és el principal escenari. Però no patiu, la tardor ens ofereix nous horitzons. L'època d'entretemps, quan el calor afluixa però la fred encara està per arribar, esdevé el moment òptim per practicar escalada. De fet, pel col·lectiu d'escaladors, la tardor sempre és el millor moment per anar a tocar la roca. Descobriu quins són els millors sectors d’escalada de la comarca, des del Massís de les Cadiretes fins a l’Albera, passant per la Serra de Rodes o el Montgrí!
> Més informació

 


4. Gaudir de la bellesa de la tardor
A cap empordanès se li escapa quina és l’època més especial pel que fa a colors i bellesa. Si bé amb la primavera les plantes reneixen i comencen a aflorar els colors vius que tant caracteritzen aquella estació; i amb l’estiu i les bones temperatures el mar i el seu entorn fan que ens convertim en amants predilectes de l’Empordà, la tardor és sense cap dubte l’època de l’any en la que podem apreciar millor l’autenticitat d’aquestes terres. Quan la calor i el turisme ja és fora, quan els fruits conreats tot l’any ja s’han recollit, les vinyes donen pas a un espectacle de colors i llum dignes de grans fotografies. Passegeu-vos pel nostre territori, especialment per la zona de l’Albera, pels pobles que repassen la serra de Rodes, i aprecieu la bellesa del temps!

 


5. Pedalar fent història
L’Empordà és terra amb una llarga tradició medieval. Alguns dels pobles de la comarca, sobretot del Baix, conserven edificacions amb més d’un mil·lenni d’antiguitat sense que pràcticament hagin patit les inclemències pròpies del pas del temps. Fortificacions, cases de pedra, carrerons empedrats, muralles amb talaies de vigilància i merlets, tombes, safarejos… La millor manera de conèixer aquest patrimoni únic? Sobre una bici!  
> Més informació

A

També et pot interessar