Foto: 

Nina Pagès

Neix la colla castellera de les Gavarres

Llagostera, Cassà de la Selva i Caldes de Malavella s'uneixen per crear la primera colla de la zona
Nina Pagès
,
08/12/2015
Activa't

A finals del mes d’agost, va néixer la colla de Castellers de les Gavarres, el grup casteller format per veïns de Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella. El nou projecte va sorgir després de l’èxit dels tallers oberts que es van dur a terme a les places durant l’estiu. Els impulsors d’aquesta iniciativa són castellers d’altres colles convencionals com els Minyons de Santa Cristina i colles universitàries com els Xoriguers de l'UDG.

  • imatge de control 1per1

Actualment, ja formen part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i compten amb el suport de 62 socis i de més de 100 castellers, dels quals 80 assisteixen regularment als assajos. El passat 4 de desembre, la colla va organitzar un espectacle a Cassà de la Selva, dins els actes de la Marató de Tv3. Des de Surtdecasa, vam aprofitar l'ocasió per gaudir d'uns bons castells i conèixer alguns dels seus membres i responsables. 

Sònia Freixas. Cap de colla

“Els castells són molt addictius. Enganxa, especialment, la part social, tota la gent que hi ha al darrere i les amistats que hi fas. A més, tenen un punt d’adrenalina. Un castell pot caure, i això ho hem de tenir present. És el que fa que ens motivi, que vulguem créixer i anar a més. Com a cap de colla, la meva visió ha canviat. Sempre havia fet els castells des de la pinya, i ara ho miro des de fora. Per anar bé, t’has d’imaginar el que passa a dins per valorar la situació des de fora. És una gran responsabilitat”. 

Sendo Serradell. President de la colla castellera

“És important que aquesta colla existeixi. Aquí, a la província de Girona, fa 10 anys que la tradició castellera ha començat a sortir. A la zona de la Selva i el Gironès no n’hi havia massa, i vàrem pensar que era un bon lloc per fer una colla. Ara estem buscant més gent, perquè, si una colla no té pinya, difícilment podrà fer castells alts. Volem que tot el jovent de les poblacions del voltant pugui trobar aquí una manera sana de relacionar-se i divertir-se”. 

Pere Racasens. Membre i casteller de Llagostera

“Em vaig iniciar amb els tallers d’estiu i, quan vaig començar la universitat, vaig apuntar-me directament a Xoriguers. Et sents part d’un tot. Tothom col·labora per un mateix objectiu. Tinguis el pes, l’edat o l’alçada que tinguis, tothom té un lloc al castell. Cada persona és important i ningú sobra”.

Pere Novell. Membre i casteller de Caldes de Malavella

“Gràcies a uns amics de la universitat que feien castells amb Xoriguers, vaig enganxar-me a aquest món. La Sònia, la cap de colla, em va trucar un dia per anar als tallers d’estiu. La veritat és que els castells fan molt de grup, uneixen. Hi ha un sentiment de colla, i quan s’aconsegueixen coses, el sentiment és compartit”.

A

També et pot interessar