Diada de Fires de Maig a Vilafranca

Foto: 

Castellers de Vilafranca

La Plaça més castellera inicia la temporada

Amb la diada de Fires, Vilafranca ençeta el seu calendari casteller particular.
Joan Mestres
,
14/05/2015
Fires i festes
Aquest any les tres colles vilafranquines arriben a la diada de Fires en molt bona forma. Castellers de Vilafranca i Xicots estan realitzant el seu millor inici de temporada.

Des de fa un bon grapat d’anys els verds aprofiten aquesta diada per estrenar el castell de nou. Enguany volen doblar l’aposta i portar els dos castells de nou. Per la seva banda els Xicots ja van descarregar aquest passat diumenge el tres de vuit, i van fer un intent desmuntat de quatre de vuit. L’objectiu és fer-hi la clàssica de vuit, actuació que els confirmaria la gran arrencada de temporada que estan fent. Finalment la Jove de Vilafranca intentarà descarregar el tres i el quatre de set, actuació que enguany encara no ha pogut assolir. L’actuació seguirà el sistema de rondes a l'antiga, és a dir, sense rondes.

També actuaran els Nens del Vendrell a Altafulla. Els vendrellencs segueixen amb un ritme fort i la setmana passada van tornar a portar a plaça el tres i el quatre de vuit a Torredembarra. Aquest diumenge toca la localitat veïna, i els vermells hi actuaran amb la voluntat de seguir mantenint el ritme de castells de vuit.

Per tancar el repàs de les colles penedesenques, parlem dels Bordegassos de Vilanova que acompanyaran a la Joves de Valls a El Milar. Els grocs hi volen portar la torre de set, i no descarten el quatre de vuit.

Més informació: 

Diumenge, 17 de maig de 2015
 
VILAFRANCA
Fires de Maig
Plaça de la Vila, 12:30h
Castellers de Vilafranca
Colla jove Xiquets de Vilafranca
Xicots de Vilafranca
 
ALTAFULLA
Diada de primavera
Plaça Martí Royo, 12h
Castellers d'Altafulla
Nens del Vendrell
Nois de la Torre
 
EL MILÀ
Festa Major de Sant Isidre
Carrer de Santa Úrsula, 13h
Bordegassos de Vilanova
Colla Joves Xiquets de Valls
 
A

També et pot interessar