Foto: 

Pixabay

Art i bicicleta, un tàndem addictiu

La 1era Trobada Bviciart arriba a la plaça del Pou Rodó el proper 20 de novembre
Surtdecasa Girona
,
15/11/2016
Activa't

 "La bici i l'art ens ajuden a cultivar-nos com a éssers humans, ens fan ser millors persones, a estar bé amb nosaltres mateixos i amb els altres, ens equilibren, ens obren la ment i ens fan tenir la pell més fina i ser més permeables a les emocions I sensacions", explica Josep Bécares. Conegut a la ciutat amb el nom de Fina, Bécares és un dels organitzadors de la 1a Trobada de Bviciart de Girona, un esdeveniment que ha creat juntament amb l'associació Mmm'agrada- Cultura I Natura i amb el suport de Bicioci.

El pròxim 20 de novembre, el bar Xantar acollirà un bon grapat de ciclistes i corredors que sortiran a les 18 h des del local de Bicioci, al carrer Llarg 21 de Salt, i recorreran el nucli antic de Salt i les Ribes del Ter fins a arribar al seu destí: la plaça del Pou Rodó. Un cop allà, els participants podran gaudir d'un zurito i alguna cosa per picar cortesia de la casa.

Un dels plats forts de la vetllada serà l'actuació gratuïta de Fina!, un projecte musical gironí compost per quatre músics. Amb temes que parlen d'amor, injustícies, felicitat i tristesa, emocions i el nostre entorn, Fina està començant a fer-se un lloc dins l'escena musical gironina gràcies a la seva presència en diversos actes culturals I la seva connexió amb el públic. "Les nostres cançons van directe a les persones per crear emocions i sensacions, sense por ni vergonya, per compartir-les i ser cantades. Sempre dic que una cançó no s'acaba de crear fins que la gent la canta, la fa seva, fins que hi ha participació", assegura Bécares.

El seu nom, que fa referència al "costat femení" del creador del grup, és tota una declaració d'intencions: "Sí, sóc sensible, emotiu, idealista, m'agrada cuidar les persones i fer les feines de casa. Remeno molt el cul quan ballo i, si em fa mal, em queixo. Sóc Fina, què passa?".

Aquesta trobada és, també, una iniciativa per promoure l'esport, l'ús de la bicicleta a la ciutat i mesclar-ho amb el món de l'oci: "Volem crear el costum que ens deixin entrar les bicicletes plegables a tot tipus de locals i entitats". Tot això en un escenari de Girona, la plaça del Pou Rodó, que, en els darrers anys, està agafant una rellevància significativa en l'àmbit cultural de les comarques gironines. Algunes de les iniciatives que s'hi desenvolupen durant l'any són les presentacions d'Edicions Tremendes, els Cafès Filosòfics, el Festival Cacau, Alvarinho Nit, el Festival Strenes i moltes altres activitats de cinema, literatura, filosofia i arts escèniques.

A

També et pot interessar