Foto: 

CEDIDA

Explorar el litoral amb itineraris marins

La Selva és una de les comarques que compta amb recorreguts de les Vies Braves
Nina Pagès
,
24/08/2016
Activa't
Fondre's en l'aigua, connectar amb la natura a un altre nivell, fer esport en un entorn espectacular i alimentar-se d'una dolça llibertat mentre descobreixes el mar des d'una altra perspectiva. Nedar i banyar-se en aigües obertes és una de les sensacions més especials i sorprenents que existeixen, ja que ens permet crear un vincle sorprenent amb el mar lluny dels para-sols, el baf de la crema solar i la cridòria dels banyistes.

Ara és possible experimentar-ho amb total seguretat i, fins i tot, amb grups de persones nombrosos, a través de la xarxa de les Vies Braves. Es tracta d'un conjunt d'itineraris que transcorren paral·lels als camins de ronda de diversos punts de Catalunya que estan senyalitzats i abalisats, per tal que els nedadors puguin gaudir del litoral sense patir per l'orientació o el cansament.

Aquesta iniciativa pública-privada única al món va néixer el 2014 a la demarcació de Girona de la mà del nadador d'aigües obertes Miquel Sunyer i de l'empresa TechnojetSwim, i actualment ja compta amb 16 itineraris en 12 municipis de la Costa Brava i 5 itineraris en 3 municipis de la província de Barcelona.

Per a tots aquells que no vulguin fer els recorreguts pel seu compte, les Vies Braves ofereixen diverses activitats esportives, lúdiques i pedagògiques com les trobades per nedar, que són sessions gratuïtes guiades per un monitor, les sessions de Snorkelling, també gratuïtes i que cerquen explorar el fons marí i descobrir la fauna i flora del litoral, i les neteges fons marins, unes trobades amb la col·laboració de les administracions locals per realitzar la neteja del sòl de les Vies Braves.

A la comarca de la Selva, trobem dues rutes senyalitzades, la de Fenals a Santa Cristina i la de Lloret de Mar a Fenals, d'una distància de 1,2 km i 1,3 km respectivament.

 

Fenals a Santa Cristina

Aquest itinerari marí de dificultat mitjana d'uns 30 minuts de durada està obert al públic des del març fins a l'octubre i recorre la Platja de Fenals, la Cala d'en Sureda, Illa des Bot, Cala de Sa Boadella, S'Illot i la Platja de Santa Cristina. El tram, paral·lel al camí de ronda, ens permet vorejar la platja i les roques mentre descobrim les aigües cristal·lines d'aquest indret.

 

Lloret a Fenals

La Platja de Lloret, la Punta d'en Rosaris, Cala Banys, Punta Banys, Punta de Fenals i la Platja de Fenals són els protagonistes d'aquest itinerari marí de dificultat mitjana i uns 20-40 minuts de durada. Com l'altre tram, va paral·lel al camí de ronda, i està obert al públic des del mes de març fins a l'octubre.

Més informació: 

A

També et pot interessar