Les 9 millors cales de la Costa Brava Sud

Foto: 

Valentina Kalaydjian

La Costa Brava Sud a peu pels camins de ronda

Descobrim els itineraris a la vora del mar i gaudim de les millors cales de la comarca de la Selva
Surtdecasa Girona
,
09/08/2017
Entorn
Magnífics penya-segats, paisatges idíl·lics i allunyats del brunzit de la ciutat i aquella mescla de mar i muntanya són els ingredients que fan dels camins de ronda un plat irresistible. Es tracta d'uns camins que antigament utilitzaven els pescadors, els vigilants i contrabandistes i, que el dia d'avui, ens permeten creuar el litoral per conèixer nous pobles, la fauna i la flora de la zona, excursions i cales de gran bellesa. Els uneix el GR92 (Gran Recorregut), un itinerari que abraça tota la línia litoral i prelitoral i que ens descobreix alguns dels millors indrets de bany de la Costa Brava. L'Empordà és una de les comarques amb més trams, però no és l'única, ja que la Selva també compta amb una de les zones més espectaculars i desconegudes. Gairebé en tots els itineraris passejarem a pocs metres de la costa, tot i que en alguns trams puntuals és possible que s'endinsi cap a l'interior. Voleu conèixer les millors excursions de la comarca? 

Blanes
La cala de Treumal, una de les més petites del municipi de Blanes, és accessible a través d'un camí de ronda que neix a la cala Santa Cristina. Les roques i els pins, que s'estenen gairebé fins al mar són els elements més característics d'aquest camí. El recorregut acaba mostrant un indret arrecerat i una aigua cristal·lina amb fons de sorra. El mateix camí duu cap a un esplèndid mirador presidit per una ermita, que data del segle XVIII. L'accés a ambdues cales es fa a través d'un trencall de la carretera que uneix Blanes amb Lloret de Mar i segueix pel camí que porta a l'ermita de Santa Cristina. Es tracta d'un itinerari relativament senzill que passa tant per zona marítima com per zona urbana i que ens permet descobrir joies culturals com el Jardí Botànic de Mar i Murtra i la capella de Sant Francesc.

Lloret de Mar
Lloret de Mar és una de les principals destinacions turístiques de la Costa Brava Sud, però, tot i així, algunes de les seves cales són pràcticament verges o desconegudes pels visitants de fora. El camí de ronda que surt d'aquesta població constitueix una de les passejades més idíl·liques del litoral gironí, amb un recorregut que arriba fins a cala Fenals i que té una durada aproximada de 40 minuts. Compta amb cales de gran bellesa i alguns imperdibles com el Museu del Mar, la Font de Canaletes, la Casa de la Vila, el monument de la Dona Marinera i el Castell de Sant Joan, datat del segle XI.

  • imatge de control 1per1

 

Cala Pola a Tossa de Mar | Foto: La Selva Turisme
Tossa de Mar
Una de les poblacions més romàntiques de la Costa Brava és Tossa de Mar, potser per la seva riquesa paisatgística, el seu encant particular i una línia de mar envejable. El camí de ronda que hi arriba no és del tot planer, ja que està pensat per a excursionistes i aficionats al senderisme. Existeixen un seguit de trams curts que ens permetran gaudir de diferents racons del recorregut, amb vistes als penya-segats i al mar. Algunes de les cales més espectaculars que veurem són Cala Bona i Cala Pola, ambdues de gran bellesa i protegides de l'arribada massiva de visitants a l'estiu.

Més informació: 

Tot el que vols saber sobre els camins de ronda de la Costa Brava al web de Camí de Ronda.

Informació sobre el sender GR 92 al web Catalunya.com.

A

També et pot interessar