Nina Pagès
,
26/07/2016
Activa't

Com ser voluntari aquest estiu

T'interessaria participar en alguna de les iniciatives solidàries de les nostres comarques?

Foto: 

CEDIDA
T'agradaria fer de voluntari i col·laborar en algun projecte solidari? L'estiu és l'època ideal per dedicar temps al voluntariat, ja que disposem de temps lliure i forces per involucrar-nos en tasques i accions diverses. Ensenyar català, donar suport als refugiats, protegir espècies animals o compartir experiències amb gent gran són només algunes de les demandes d'entitats i associacions de les comarques gironines per aquest estiu. Vols saber-ne més?

 

Treballar per la llengua

Vols col·laborar en el foment de l'ús social del català? Des del 2002 a Cornellà, el programa Voluntariat per la Llengua del Centre de Normalització Lingüística acull a voluntaris i voluntàries de diversos punts del país. L'èxit i la força d'aquesta experiència s'ha estès, també, fins a les nostres comarques, en municipis com Besalú, Salt, Blanes, Caldes de Malavella, Celrà, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Porqueres, Santa Coloma de Farners i molts d'altres. Si vols fer-te voluntari, pots aconseguir més informació sobre els llocs on es realitza aquí.

 

Joves i gent gran

Educar infants, compartir experiències amb avis i àvies, ajudar els joves en la creació de projectes o promoure la igualtat entre homes i dones són alguns dels objectius del Punt de Suport al Voluntariat de Salt. Durant l'any, però també a l'estiu, necessita voluntaris de tota mena per a fer possible totes aquestes iniciatives. Per a més informació, consulta aquest enllaç.

 

Infants amb risc d'exclusió social

L'Associació Legki Yakaru cerca persones voluntàries per ajudar a fer els deures a nens i nenes de Banyoles amb risc d'exclusió social. Són infants i adolescents de primària i ESO i els horaris són flexibles dins d'aquestes franges horàries: dilluns i dimarts de 18 a 20.30 h i dimecres de 19,30 a 21 h. Encara que el curs escolar no hagi començat, és una bona oportunitat per posar-los al dia de les matèries i fer el primer contacte. Si esteu interessats, podeu fer un truc al 649 634 030 o enviar un correu al elinkcaong@gmail.com

 

Un cop de mà al CeDRe

La Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme necessita persones voluntàries per al CeDRe, el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat. Les tasques requerides són fer guies didàctiques de pel·lícules i audiovisuals i actualitzar els recursos al web. Si tens experiència en el món de l'educació o el cinema i un bon domini del català i de programes de tractament d'imatges, no dubtis en adreçar-te al correu recursos@solidaritat.org o al telèfon 972 21 99 16.

 

Atenció escolar a adolescents

El projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE), de Càritas Diocesana de Girona, proporciona atenció escolar a una centena d’ alumnes a Girona, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols durant tot el curs escolar. A més, durant l'estiu, el projecte continua oferint el servei per evitar que els alumnes perdin el fil dels estudis durant les vacances. L'objectiu és donar suport a alumnes en cursos d'educació secundària obligatòria que es troben en situació de vulnerabilitat i que presenten dificultats en el procés d'escolarització normalitzat. El seguiment escolar es combina amb activitats lúdiques com la piscina, tallers i altres.

 

Proposta artística en suport als refugiats

L'ANC ha posat en marxa una proposta artística en suport a les persones refugiades per al pròxim 30 de juliol a la Catedral de Girona. Per això, necessiten voluntaris i voluntàries aquest dijous i divendres per pintar sabates a les 18 h al local de l'ANC Girona i, també, persones que el mateix dissabte ajudin a muntar, desmuntar i repartir fulletons

 

Voluntariat tutelar

ASPANIAS, la Fundació Catalana Tutelar, està cercant cinc voluntaris que estiguin interessats a compartir el seu temps lliure amb una persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament realitzant activitats de lleure i establint un vincle personal amb ella. L'horari és flexible, amb una freqüència mínima d'una trobada cada dues setmanes, i es requereix un compromís continuat. A més, els voluntaris podran participar en jornades formatives de l'entitat. Per a més informació, pots consultar aquest enllaç

 

Protecció d'aus exòtiques

Què passa amb les aus exòtiques catalogades com invasores un cop són a Catalunya? AVIUM, una organització sense ànim de lucre, evita l'exterminació d'aquestes espècies i els proporciona un futur digne. Si ets un amant dels animals i vols col·laborar amb l'entitat amb donacions o voluntariat, pots fer-ho a través dels grups de treball del seu Facebook.

També et pot interessar