Jump to navigation
Mes de novembre
Cada dijous
Del 3 de novembre a l'1 de desembre
Del 5 d'octubre a l'1 de desembre
Del 15 de novembre a l'1 de desembre
De l'1 de novembre al 15 de desembre
Del 14 de novembre al 15 de desembre
La campanya gastronòmica de 'La Cuina del Cim i Tomba' se celebra cada any a Tossa durant tot el mes de setembre. Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col•lectiu de la 'Cuina Tradicional Tossenca' i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i uns postres. L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar a la vela o a rem significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors de Tossa s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.) i el pujaven a bord. Quan arribava l’hora de dinar, dins l’olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’alls. Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc...), hi tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentre, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Tot seguit ho enretiraven del foc i ho tenien llest per menjar. Era un plat de peix i vegetals molt primari, però molt bo. A l'actualitat el cim i tomba es prepara amb rap, rèmol o turbot, bacallà i bastina o rajada.
Els restaurants que participaran a la campanya d'enguany i els seus menús són els següents:
- CAN CARLUS – C/ Portal, 20 – Tel. 972 340 804 - www.cancarlus.com Pica-pica de Sa Roca Peluda amb gambeta, escamarlanet, escopinyes i musclos de roca – Cim i tomba d’escórpora - Postres a escollir: Profiteroles farcides de gelat de vainilla de Papantla o Gelat de crema de trufa blanca i te verd o Crep amb gelat de carquinyoli o Brownie de la casa amb gelat de xocolata Gran Cru A. Chávez – Mínim 2 persones. Preu: 34,00 €
- CAN PINI – C/ Portal, 12 – Tel. 972 340 297 - www.canpini.com Aperitiu de benvinguda – Anxoves amb coca de vidre amb tomata i Musclos de roca al vapor – Cim i tomba de turbot – Gelat de vainilla amb xocolata calenta - Mínim 2 persones. Preu: 37,00 €
- CAPRI – Passeig de Mar, 17 – Tel. 972 343 210 - www.hotelcapritossa.com Copa de cava i tapeta de benvinguda – Primers a escollir: Torrada amb escalivada i anxoves de Tossa o Freginada de bunyols de bacallà i calamarsets o Pastís de peix de roca amb salsa de pebrot del piquillo – Cim i tomba de rap - Postres a escollir: Crema catalana o Broqueta de fruites amb xocolata o Mousse de llimona amb coulis de mango i maduixes – Preu: 32,00 €
- CASTELL VELL – Plaça Roig i Soler, 2 (Vila Vella) – Tel. 972 341 030 – www.castellvelltossa.cat Aperitiu de benvinguda amb copa de cava o de sangria de la casa i bunyols de bacallà – Primers a escollir: Amanida variada amb escalivada, formatge de cabra i oli d’olives negres o Caneló de txangurro, espinacs i mozzarella, amb beixamel de gambes o Sopa de pescadors amb entrebancs i arròs – Cim i tomba de rap i turbot – Postres a escollir: Macedònia de fruites naturals amb crema de meló al perfum de menta o Sopa de xocolata blanca, iogurt, coco i cruixent d’ametlla o Crema catalana – Preu: 34,60 €
- EL PETIT DE CAN CARLUS – C/ Portal, 18 – Tel. 972 340 804 – www.cancarlus.com Pica-pica amb assortiment de fregits de mar: croquetes de rap, bunyols de bacallà, peixet, calamarsets i gambeta – Cim i tomba de bastina - Postres a escollir: Tatin de poma amb gelat de vainilla o Pastís de la casa amb xocolata calenta o Sacher amb gelat de festucs de Bronte o Café irlandès – Mínim 2 persones. Preu: 32,00 €
- LA CUINA DE L’ÀVIA – Passeig de Mar, 3 – Tel. 972 341 250 – cuinaaviatossa@gmail.com Assortiment de quatre entrants per picar: gambeta vermella saltada, cargols de punxa amb salsa romesco, navalles a la planxa i cloïsses a la marinera – Plat principal a escollir: Cim i tomba de rap o Cim i tomba de turbot – Postres a escollir: Crema catalana o Flam de la casa o Mousse de llimona – Preu: 32,90 €
- MADRUGADA – Cala Giverola – Ctra. de Tossa a Sant Feliu, Km 29 – Tel. 972 340 000 - www.giverola-resort.com Copa de sangria de cava amb delicadeses de la casa – Primers a escollir: Amanida amb mozzarella de búfala, brots tendres, pipes i magrana, a la vinagreta de figues o Amanida amb formatge de cabra cruixent, daus de meló de Cantaloup i encenalls de formatge Idiazábal - Cim i tomba de rap i bastina amb cloïsses i gambes –Delícies de crema catalana al damunt de carpaccio de pinya i sorbet de mango - Preu: 36,90 €
- MARINA – C/ Tarull, 6 – Tel. 972 340 757 – www.restaurantmarina.es Primers a escollir: Gambes o Carpaccio de bou o Calamars a la planxa – Cim i tomba de turbot – Postres a escollir: Crema catalana o Flam o Púding o Peres al vi o Poma al forn o Gelat – Preu: 29,50 €
- MESTRE D’AIXA – C/ La Guàrdia, 23 – Tel. 972 340 068 – www.mestredaixa.net Primers a escollir: Musclos d’estiu marinats amb verduretes picades o Sardines de costa marinades per nosaltres – Cim i tomba de rap – Postres a escollir: Sorbet de llimona al cava o Carpaccio de pinya natural amb gelat artesà de coco i rom – Preu: 29,50 €
- MINERVA – Av. Sant Raimon de Penyafort, 7 – Tel. 972 340 939 – restaurantminervatossa@gmail.com Mariscada de gambes, escamarlans, cloïsses, navalles, musclos i escopinyes i Amanida de pebrots escalivats - Cim i tomba de rap – Postres a escollir: Mousse de iogurt o Tiramisú o Sorbet de mojito o Sorbet de pinya colada - Preu: 29,50 €
- SA PROA - Platja de Mar Menuda, s/n - Tel. 972 341 000 - www.hotelmarmenuda.com Còctel de benvinguda i frivolitats del xef – Amanida de temporada amb vinagreta de fruits secs - Musclos de roca a la marinera – Cim i tomba de Tossa – Sorbet de mojito - Preu: 37,00 €
- SANTA MARTA – C/ Francesc de Paula Aromir, 2 (Vila Vella) – Tel. 972 340 472 - www.restaurantsantamarta.com Copa de cava i aperitiu de benvinguda – Primers a escollir: Amanida Santa Marta o Musclos a la marinera o Cloïsses a la marinera o Navalles a la planxa o Calamarsets fregits o Calamarcets saltats amb all i julivert - Cim i tomba de rap – Postres a escollir: Crema catalana o Biscuit gelat amb xocolata calenta o Sorbet de llimona al cava - Preu: 32,50 €
- TÚRSIA – C/ Barcelona, 5 – Tel. 972 341 500 - www.restauranttursia.com Copa de cava i aperitiu de benvinguda – Amanida tèbia de pedrers d’ànec i ceps o Tàrtar de tonyina - Cim i tomba de rap a l’estil de Tossa – Postres a escollir de la nostra carta - Preu: 29,90 €
- VICTÒRIA - Passeig de Mar, 23 - Tel. 972 340 166 - www.hrvictoriatossa.com Pica-pica amb morralla de gambes de Blanes, rínxols de bacallà, pastís d’escórpora gratinat, calamars de potera i peixet fregit – Plat principal a escollir: Cim i tomba de bacallà o Cim i tomba de rap – Postres, cafè i copa de cava – Preu: 29,50 €
- VÍCTOR – Av. de la Palma, 17 – Tel. 972 342 431 – restaurantvictor@hotmail.com Pica-pica amb mousse de rogers, croquetes de llagosta, torradetes amb brandada de bacallà i bunyols de bacallà – Cim i tomba de rap – Postres a escollir de la carta - Mínim 2 persones. Preu: 30,50 €
El preu del menú no inclou les begudes ni el cafè. Preus per persona amb l’IVA inclòs. Per cada menú consumit es lliurarà una entrada gratuïta per visitar el Museu Municipal de Tossa
Més informació