Menjar i beure
,
2018
De l'1 al 30 de setembre
Diversos espais
Tossa de Mar

La cuina del Cim i Tomba

15a edició de la campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba, on els restaurants que hi participen ofereixen un menú especial amb un primer plat, el "Cim i tomba" de segon plat, i uns postres.

Restaurants participants: Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El petit de Can Carlus, L'ajustada, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Túrsia, Victor i Victòria.

Sinopsi: 

L’origen del "Cim i tomba" es troba arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro.

Dins l’olla hi posaven ceba, patates a rodanxes, pebrot i tomata trinxats i uns grans d’alls, hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc...), hi tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentre, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més.

A l'actualitat, els peixos que més s'utilitzen per preparar el cim i tomba són el rap, el rom o turbot, el bacallà i la rajada o bastina.

Programa: 

Menús, restaurants i preus aquí (enllaç PDF)

Preu: 

Entre 29 i 45€

Més informació: 

  • imatge de control 1per1