Jump to navigation
Dissabte 27 d'abril
Mes d'abril
Del 15 de març a l'1 de maig
Dissabte 18 maig, 11h
Diumenge 19 maig, 10h
Dissabte 25 de maig
Caps de setmana d'abril i maig
Del 18 d'abril al 2 de juny
17a edició de la campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba, que se celebra cada any a Tossa durant tot el mes de setembre.
Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i uns postres.
> Restaurants participants: Bahia, Can Carlus, Can Pini, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L'Ajustada, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla, Tursia, Víctor i Victòria.
> Consulta els menús que ofereixen aquí (enllaç)
L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar a la vela o a rem significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors de Tossa s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.) i el pujaven a bord.
Quan arribava l’hora de dinar, dins l’olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’alls. Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc...), hi tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid.
Mentre, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Tot seguit ho enretiraven del foc i ho tenien llest per menjar.
Ajuntament de Tossa de Mar
Web InfoTossa Web Ajuntament de Tossa de Mar