Jump to navigation
Els dies 5, 6 i 7 de juny, el festival escamparà creacions de fotografia, escultura, la teatre, dansa, clown, cabaret i molt més per diversos espais de la ciutat com la Casa de Cultura, el Centre Cultural la Mercè, els ponts de l’Onyar, la Rambla de la Llibertat, la Plaça Catalunya i altres racons del Barri Vell. “La idea no és encabir l’art en espais tancats, sinó que l’art inundi la ciutat i arribi a totes les persones que hi viuen”, explica la directora artística del festival, Raquel Moron. Afegeix que aquesta edició ens permetrà descobrir el “talent i la originalitat” dels artistes de Girona o rodalies. “Ens hem trobat amb gent amb moltes ganes de fer coses noves i diferents. Un exemple són els més de 500 artistes que es van inscriure a la convocatòria”, assegura.
El festival amplia espais expositius, com la sala La Carbonera, amb les instal•lacions ‘Cossos’, una instal·lació que representa la imatge d’un camí de formigues, dels alumnes de l’Escola Ramon Suriñach de Ripoll i l’artista Antoni Madueño, i ‘Presències’, una instal•lació escultòrica de Mercè Ribera que manifesta l’empremta de les persones en els seus objectes.
A més, per celebrar el desè aniversari, els guanyadors de la menció d’art jove exposaran les seves escultures al Centre Cultural de la Mercè. Es tracta de ‘Ariet i Abstracció post geomètrica’ d’Alfons Plujà, una escultura de gran format realitzada en marbre, i ‘El Volum de la Paraula i Aritmètica del tacte’ de Carles Piera, una escultura que evoca un món oníric on la realitat s’explica des d’un altre punt de vista. Els joves artistes també podran exposar les seves peces a diversos punts de Catalunya i França.
Una de les propostes que creiem que sorprendran i despuntaran seran les instal·lacions dels ponts de l’Onyar. És el cas de ‘Res és aliè’ de Mercè Ribera que, mitjançant la utilització de cadires reciclades i un simulacre de barca inflable, simularà un naufragi i el seu rescat per parlar de la immigració, o ‘Pont vermell’ de Josep Fernández, que crearà una nova identitat al Pont de Pedra apropiant-se de la imatge visual del seu veí, el Pont de Ferro.
Eudald Alabau també presentarà la seva obra al mateix espai, però, en aquest cas, ho farà sobre l’aigua del riu. Amb ‘Oceànica’, l’artista disposarà la seva instal·lació a l’Onyar, amb cables que la subjecten a dreta i esquerra del riu, amb l’objectiu d’evidenciar les propostes constructives a diversos països del món com a solució a la problemàtica presentada per la pujada del nivell del mar i les conseqüències immediates que se’n poden derivar, com la inundació de zones costaneres o la pèrdua de cultius i llocs habitats.
Si voleu consultar els espais que formen part del festival, podeu fer-ho al mapa següent:
Web del festival
Facebook del festival
Twitter de festival