Foto: 

CEDIDA
Una escena de 'Solitudes'

La guia per descobrir el millor de les arts escèniques del Teatre de Lloret

La sisena temporada de tardor arriba el 15 d’octubre amb un total de 38 espectacles de teatre, música, dansa, humor i cinema
Nina Pagès
,
10/10/2016
Espectacles
Fins a 38 espectacles d'autors destacats, propostes locals i talents emergents consoliden la programació de tardor del Teatre de Lloret de Mar. El pròxim 15 d'octubre, la sisena temporada engega motors amb noms com Gabino Diego, Josep Juliel, Anna Alarcón, Jordi Díaz o Gisela, i mostres de teatre, cinema, humor, dansa i música. Des de Surtdecasa, t'hem elaborat una guia personalitzada amb els títols més interessants perquè puguis gaudir del millor teatre de les nostres comarques. Què ets, un cinèfil o un animal escènic?

Per als animals escènics

  • imatge de control 1per1

En l'àmbit teatral, destaquen 7 obres de teatre: 'Solitudes' (15 d'octubre), el segon muntatge de Kulunka Teatre que narra a través de l'humor la història sobre la solitud i la incomunicació dels membres d'una família; 'Al galope' (22 d'octubre), de Carme Elias, el monòleg sobre Diana Vreeland, la gran dama i editora de publicacions com Vogue; 'Nuestras Mujeres' (11 de novembre), una indispensable comèdia sobre la vida i l'amistat protagonitzada per Gabino Diego, Antonio Garrido i Antonio Hortelano; 'Els homes són de Mart i les dones de Venus' (20 de novembre), l'adaptació del best-seller de John Gray dirigida per Edu Pericas i amb la interpretació de Jordi Diaz; 'Tennesse (W)' (25 de novembre), un monòleg que recrea la vida de Tennessee Williams protagonitzat per Martí Pereferrer; i l'obra 'Un tramvia anomenat desig' (26 de novembre), un dels textos més populars de Tennesse Williams que Les Antonietes porten a escena. Després de l'espectacle, s'ha organitzat una presentació i col·loqui a càrrec del crític de cinema i periodista Jaume Figueras. 

A més, la ciutat acull la sisena edició del Lloret Espai Off, un cicle teatral que porta obres en espais no convencionals. Enguany, podrem descobrir 'Psicosi a les 4:48' (29 d'octubre), amb la guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2016, Anna Alarcón, 'Oh My God Barcelona!' (2 de desembre), un musical de la Cia Bratislava que es farà a les cotxeres de Transports Canals, i 'El bon lladre' (16 de desembre), un espectacle amb Josep Juliel que tindrà lloc al Pub Gerry's. 

El teatre amateur de la ciutat també ensenya múscul amb diverses propostes locals com les 'Jornadas Culturales de Cúllar' (4 de novembre), l'obra de teatre 'United Colors of Lloretton' (13 de novembre), la recreació del mític programa de televisió de Lloret 'Tal com raja' (23 de novembre), l'estrena de l'obra de teatre 'El nombre' de la cia. CorsTeatre (3 de desembre), i el 'Concierto de Navidad', a càrrec de l'Associació Hispanoamericana de Lloret. A més, el Casal de l'Obrera ha programat 'Els Pastorets' pels dies 18 i 26 de novembre i 'Les nostres reines' prevista pels dies 14, 15 i 16 de novembre.

 

Per als més musicals

Per als pròxims mesos, el Teatre de Lloret ens porta tres magnífiques propostes musicals de diferents estils. Per una banda, dissenyat especialment per a l'ocasió, arriba l'estrena de 'Gospelizing!', de Gospel Viu Choir i Tastet de Gospel de Taradell, un espectacle que mescla dos estils personals, dos segells inconfusibles que ofereixen el gospel més actual, agosarat, dinàmic i electritzant del moment. El concert, previst pel 21 d'octubre, anirà precedit per un taller de gospel que es farà al teatre els dies 17 i 19 d'octubre.

Per altra banda, el 30 de desembre Camerata Lírica presenta 'El vino en la lírica', una selecció dels moments més memorables del teatre líric, tant l'òpera com la sarsuela, en què el protagonista és el vi. Per a les famílies, un dels plats forts tindrà lloc el diumenge 20 de novembre amb l'espectacle gratuït 'Reggae per xics' amb The Penguins. El concert s'ha programat a les 12 h del migdia a la plaça Germinal Ros, just davant del teatre, i s'ha previst per a celebrar el 5è aniversari del Teatre Municipal de Lloret de Mar.

 

Per als dansaires

Si sou dels que preferiu meravellar-vos amb els moviments del cos amb la música, no podeu perdre-us 'Las Muchas' el pròxim 27 de setembre, una proposta de la companyia de dansa de Maria Antònia Oliver en què la coreògrafa mallorquina celebra la seva maduresa femenina.

Acompanyada de vuit dones de més de seixanta-cinc anys del teatre Jubil del Casal Municipal de Gent Gran de Lloret, Oliver parla de la fragilitat, d'aquella que té a veure amb l'edat, amb els cossos que ja no pertanyen al corpus d'allò social, que ja deixen d'estar en el mercat oficial però que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d'una altra manera. 

 

Per a tots els de casa

Què millor per descansar de la rutina que una bona dosis d'humor, fantasia o teatre musical? El Teatre de Lloret de Mar ens porta les millors comèdies amb 'Hoy puede ser un gran día' (5 de novembre), de Dani Pérez, 'Gisela y el libro mágico' (12 de novembre), 'Les princeses també es tiren pets' (16 d'octubre), del Replà Produccions, l'espectacle de circ i teatre 'Mobil' de La Güassa (6 de novembre), 'Aladdin #ThePopMusical' de la Roda Produccions (18 de novembre), 'The DressMaker' (16 d'octubre) i 'Elf's Inventions' (18 de desembre). 

 

Per als cinèfils

Els amants del setè art de la ciutat i d'arreu de les comarques gironines trobaran a Lloret de Mar un refugi durant els pròxims mesos, ja que entitats, festivals i cicles programaran una bona pila de pel·lícules per a tots els públics. Per una banda, Cineclub Adler presenta nova temporada amb 10 títols que es projectaran entre el 20 d'octubre i el 26 de gener. Així, estrena temporada amb l'aclamat documental 'Hitchcock/Truffaut', seguit del film d'aventures 'El abrazo de la serpiente' (10 de novembre); la singular producció independent 'Transeúntes' (1 de desembre); la comèdia romàntica 'Ahora sí, antes no' (29 de desembre); i el recent Premi Jose Maria Nunes a la Millor Pel·lícula Catalana 2015, 'La academia de las musas', que l'entitat projectarà en col·laboració amb el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal el pròxim 26 de gener. 

Aquesta temporada l'entitat també presenta el cicle Cinema i Dona, que organitza juntament amb l'Associació de Dones L'Aurora. Dins d'aquest acord de col·laboració, projectaran dos títols integrats dins la present temporada: 'Les amigues de l'Àgata' (15 de desembre), amb la presència del seu equip directiu, i 'Mia madre' (26 de gener). En acabar les projeccions, el Cineclub Adler i el Teatre de Lloret coordinaran un post-screening amb l'Associació de Dones l'Aurora al hall del teatre. 

Finalment, cal destacar també El Meu Primer Festival, la mostra internacional de cinema per a nens de 2 a 12 anys que se celebra amb èxit a diversos municipis catalans des de fa nou anys aterrarà a Lloret aquest any per primera vegada de la mà del Cineclub Adler. Serà el 19 de novembre, en plena Festa Major de Sant Romà. A més, l'entitat també ha previst una sessió de Reis pels més petits el dimecres 4 de gener amb la projecció de 'El sostre del món', un film d'aventures premiat internacionalment. Ja per acabar, el 21 de desembre l'entitat s'afegirà per segon any consecutiu a la celebració del Dia més curt amb projeccions de curtmetratges d'arreu del món a la Sala Polivalent de la Casa de la Cultura. 

 

Més informació: 

Podeu trobar tots els espectacles, preus i horaris al web del Teatre de Lloret de Mar.

A

També et pot interessar