,
05/01/2016

La figura del professional WEDDING PLANNER

Com a parella, tot comença en el moment en què us marqueu la data per al vostre casament. Aquí s’inicia el “compte enrere” d’una carrera plena d’obstacles que heu d’anar sortejant.

Primerament, us heu de fixar el pressupost i, a partir d’aquí, toca realitzar una recerca dels espais on celebrar la cerimònia, l'ambientació que li voleu donar (això si la voleu personalitzar), buscar els proveïdors... Tot això, sense oblidar­-nos del vestit de la núvia (quin estil li agrada, quin dissenyador visitar), com anirà el nuvi vestit (amb traje o més casual), els detalls de les dames d’honor (tindrem dames d’honor o no?). Són moltes i moltes coses que s’han d’anar planificant.

Si aquesta feinada sabeu que us comportarà nervis i estrès previ al casament, la millor opció és sens dubte la contractació de la figura de la Wedding Planner. Però, què és un Wedding Planner?

Aquesta figura va néixer als anys 50 als EUA i està molt vinculada a la incorporació de la dona al món laboral. És en aquests anys quan les parelles quasi no disposen de temps per organitzar el seu casament i sorgeix algú que els ajuda en aquest aspecte. I així va anar evolucionant fins a l’actualitat, on més del 78% de les parelles nord-americanes contracten els serveis d’una Wedding Planner.

Aquesta professió ja consolidada no va ser reconeguda a Europa fins que al Regne Unit va ser el pioner en donar­-la a conèixer, on ara per ara es poden trobar moltes empreses dedicades als serveis wedding.

Al nostre país força gent té desconeixement de l’existència de la figura del professional Wedding Planner, i els pocs que n’han sentit a parlar, solen ser reticents, ja que no acaben d’entendre quines són les funcions i ho veuen com una despesa de més en el seu casament. 

És molt senzill, un professional Wedding Planner s’ocupa de tot, des de la planificació i organització prèvi al casament, perquè tot surti bé el dia de l’enllaç.

Llavors, quins són els beneficis per contractar un professional wedding?

1. Guanyareu temps: si teniu coneguts casats, ells mateixos us podran dir les hores invertides que van haver de dedicar a planificar i organitzar el seu casament. I com bé sabeu, avui en dia el temps va a contrarellotge, i ens falten hores. Llavors, contractar a un/a wedding planner us beneficiarà en què no haureu d’invertir temps de més del dia a dia.

2. Estalviareu diners: sí. Com ho llegiu! Us heu adonat que en el moment que aneu o us citeu amb un proveïdor els preus es dupliquen? Tot el que tingui relació amb la paraula “casament” duplica el seu preu. Doncs gràcies als coneixements del/la professional wedding us estalviareu aquests espants. Ja que s’encarregarà de tractar directament amb proveïdors per tal de trobar el preu més adequat al vostre pressupost.

3. El vostre casament serà únic:​ cap als anys 80 i 90, els casaments eren tots iguals. Casament per l’església o civil, posteriorment, convit en un restaurant i, pim pam, ja està. Vist un casament, els havies vist tots. Costava trobar les diferències d’un o altre, o fins i tot, el fet que et quedés el bon record d’aquella imatge o emoció.

Avui en dia ja no és així, és el vostre dia, i tal com l’heu somniat el podeu realitzar. Fins a l’últim detall, el podeu tenir present. Totes aquestes emocions, il·lusions... Són les que heu de transmetre a la vostra wedding planner, i ell/a serà l’encarregada de què el vostre casament sigui únic.

I per finalitzar..

4. Oblideu-vos dels nervis: les hores invertides, les cites amb diferents proveïdors, trobar l’espai idoni, comentar a les dames d’honor on han d’anar a emprovar­-se el vestit, la família... Tot plegat, crea un estat de nervis (fins i tot discussions) entre les parelles que es troben immerses en la planificació del seu casament. 

Com ho veieu? Contractareu un professional Wedding Planner per al vostre gran dia?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Sílvia Morenilla Martínez i vaig néixer el 4 de novembre del 1978. Actualment, sóc Assessora d'Imatge i Designer Moments. El blog Gastro&More va dirigit a qui li agrada estar al dia del què s'està "coent" per la zona. Tal com diu el seu títol, no només parlarem de gastronomia, sinó que estarem al dia de les últimes tendències. Coneixerem què s'està portant, ja sigui en l'àmbit gastronòmic com de temàtica moda, beauty, etc.

05/02/2016
Sabies que la paraula foodie és una paraula anglesa, creada al 1984,  per denominar una classe particular d’aficionats al menjar i a la beguda?
05/01/2016
Com a parella, tot comença en el moment en què us marqueu la data per al vostre casament. Aquí s’inicia el “compte enrere” d’una carrera plena d’obstacles que heu d’anar sortejant.