Foto: 

CEDIDA
Interior del Teatre de Lloret de Mar

Els llocs de cultura de les nostres comarques (I)

Descobrim les sales, centres cívics, teatres i espais més destacats del Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany
Surtdecasa Girona
,
07/06/2016
Entorn
Si una cosa distingeix les comarques gironines, és la seva empremta cultural. Des de fa un bon grapat d'anys, les diverses sales, centres cívics, teatres i espais de les ciutats i els pobles s'han posat les piles per oferir una programació de qualitat, variada i per a tots els públics. Des de Surtdecasa, encetem el primer volum del monogràfic 'Els llocs de cultura', amb l'objectiu de descobrir i destacar els projectes més rellevants i particulars del Pla de l'Estany, la Selva i el Gironès.

La Sala La Planeta


La programació independent de les comarques gironines té com a escenari principal la Sala La Planeta. Situada al passeig Canalejas, en ple centre de la ciutat, s'ha convertit en una sala imprescindible en el panorama de les arts escèniques no només de Girona, sinó també del nostre país. Es va crear fa 26 anys a través de la iniciativa privada de l'associació grup Proscenium, una formació degana del teatre independent gironí, amb l'objectiu d'acollir petites propostes i obres de teatre innovadores que no tenien cabuda a altres sales de la ciutat. Amb el temps, però, ha esdevingut, també, un punt estratègic que acull produccions de gran qualitat vingudes de Barcelona. 

La Mirona


Chuck Berry, Manu Chao, Maceo Parker, Ike Turner o Bill Wyman són alguns dels noms d'artistes internacionals que han passat per la Sala La Mirona. La música és l'estrella indiscutible d'aquesta sala de Salt que, des del 2001, ha vist com la seva programació es multiplicava i els festivals com el Black Music Festival, In-Somni, Strenes o NEU! hi acudien per presentar les seves propostes. En total, la mitjana de concerts programats és de 115 anuals, convertint-se en un dels espais de referència de la música popular a les comarques gironines. Aquesta capacitat de generar cultura per a tots els públics li ha permès rebre guardons tan reconeguts com el de la Millor programació de sala de concerts dels Premis Arc 2014 o, en cinc ocasions, el premi Enderrock a la millor sala de concerts de Catalunya.

Centre Cívic de Porqueres


Què distingeix el Centre Cívic de Porqueres i el converteix en un actiu cultural d'especial rellevància a les nostres comarques? La seva estratègia per crear un teixit social que pugui incidir en la dinamització de la vila i una programació eclèctica, democràtica, dinàmica i activa. Les activitats del Centre Cívic estan adreçades a tots els seus veïns i veïnes, però això no vol dir que siguin menys professionals o que tinguin un esperit localista. Aquest municipi de prop de 4.500 habitants acull monogràfics i cicles de qualitat com el 'Rere el teló', amb noms musicals com Maria Arnal i Marcel Bagés, Woodpigeon i les peces teatrals d'autors com la banyolina Clàudia Cedó o el gironí Ferran Joanmiquel. Enguany, aquest equipament públic celebra el seu 20è aniversari amb una renovació total de la imatge gràfica del Centre.

Teatre Costa Brava Sud


Els teatres de Lloret i de Blanes s'alien per formar un projecte engrescador i molt prolífic: el Teatre Costa Brava Sud, una iniciativa que ja compta amb sis temporades i un bon reguitzell de noms i obres destacades a la llista. Aquest espai va néixer amb l'objectiu de trobar respostes als paradigmes de la nostra societat, apropar els espectacles que estan rodant per Catalunya i donar sortida a les propostes dels grups i entitats locals. En la programació anual, que compta amb diversos cicles i esdeveniments destacats, podrem descobrir-hi concerts, obres de teatre, actuacions de circ i dansa i diverses peces escèniques innovadores.

A

També et pot interessar