Girona

Foto: 

Cedida

Els 11 millors racons de la ciutat de Girona per viure l’estiu

Els plans a l’aire lliure prenen el protagonisme un cop el sol ja no pica
Mar Molero Dolz
,
27/06/2019
Entorn
Llibreries secretes, places diminutes, carrerons, gelats, menjar de proximitat, panoràmiques des del riu i des de punts estratègics. Qui diu que a Girona a l’estiu no hi queda ningú? Et descobrim una ciutat que quan arriba la calor adopta una forma de fer diferent. Les presses perden terreny i les passejades i els plans a l’aire lliure prenen el protagonisme un cop el sol ja no pica. Et proposem 11 racons per gaudir de l’estiu gironí.

1. Recórrer la muralla
Molts gironins mai no han recorregut la muralla d’inici a fi parant a les diferents torres per contemplar la ciutat ni s’han plantejat com era l’interior dels murs uns segles enrere. Potser perquè a l’institut es van fer un fart de pujar i baixar un dels emblemes de la ciutat a les hores d’educació física. Gironins: passeu pàgina i gaudiu de la muralla com uns turistes més. Agafeu-la pel Jardí de la Infància i no la deixeu fins als Jardins de la Francesa, potser hi podreu veure una bruixa que resulta que tirava pedres i tot!

2. Trepitjar la Plaça dels Raïms
Molt prop de la façana fluvial, en ple centre, es pot visitar la plaça més petita d’Europa, la Plaça dels Raïms. Té aquest nom perquè hi havia un mercat del raïm, però antigament es deia plaça de la Palla. Poder dir que hi has estat i presumir d’aquesta relíquia davant els forasters fa guanyar punts de bon gironí. I si segueixes per la plaça de les Castanyes fins al Sweet Books i et passes mitja hora triant i remenant llibres de segona mà t'adonaràs que a part de la plaça més petita d’Europa, Girona té una de les millors llibreries de segona mà de la zona.

  • imatge de control 1per1

3. Desconnectar i fer ioga al Parc Migdia
Buscar una ombra per estintolar-te i desconnectar d’un matí atrafegat i xafogós. Porta l’estora i fes ioga, estira’t panxa amunt i mira enlaire o simplement descansa. Amb una mica de sort, si aquell dia estàs acalorada, potser podràs enganxar el moment dels aspersors i sortir-ne una mica remullada.

4. Perdre’t pels carrers del Barri Vell
Sí, sí. Ho has llegit bé: perdre’t. Perquè gironí o no, quan enfiles cap al Barri Vell sovint passes per carrers que al cap de dos minuts ja no saps ni com hi has anat a parar. Un et sona de quan vas passejar per Temps de Flors i l’altre de Joc de Trons, però quan es tracta d’anar-los a buscar per pròpia iniciativa resulta que es fan pregar. O sigui que sí, t’has de perdre i deixar-te encisar caminant sense rumb ni pressa pels carrerons.

 

Panoràmica de Girona des del riu

5. Embadalir-se amb les escales del Bistrot
Enfilar les escales de la Pujada de Sant Domènec observant com els turistes es fan fotos i voler-ne una d’igual, però no gosar i dir-te "millor ho deixo córrer, que encara es pensaran que sóc un turista més. I per aquí no hi passo". D’acord, no cal que treguis la càmera si no vols, però el restaurant Le Bistrot és parada gairebé obligatòria per fer-hi una pizza de pa de pagès i una copa de vi. I si hi vas acompanyat, de ben segur que acabaràs parlant d’'El perfum' i de 'Soldats de Salamina'.

6. Fer un mos a les escales de la Catedral
Pujar pel carrer de la Força i aturar-te a The Unicorner a comprar una paperina de papardelle amatriciana feta al moment per endur-te-la a la Catedral i buscar un raconet de l’escalinata per assaborir el plat de pasta. I després baixar fins La Terra a fer el cafè en una de les taules dels finestrals que donen al riu.

 

Escales de la Catedral de Girona

7. Anar a córrer per la Devesa
Anar a córrer per les ombres de la Devesa revivint les nits de barraques i fent-te creus que aquest sigui el mateix espai on s’instal·la la fira. Sembla mentida, ara que gairebé ets sol, que al voltant d’aquests plàtans hi càpiguen desenes d’atraccions, milers de famílies i centenars d’anècdotes durant una setmana de tardor.

8. Passar amb Girocleta per sota les vies
Els mesos de calor ja se sap, el sol pica però de tant en tant apareix l’esperat ruixat d’estiu per refrescar l’ambient. El carril bici que recorre el tram de sota les vies del tren és pràctic i agradable de fer, però això de passar amb la Girocleta per sota les vies del tren esquivant les goteres d’un ruixat d’estiu, a part de refrescar té el seu encant.

9. Llibreria-Cafè Context
Prendre una copa a la terrassa de la Llibreria-Cafè Context acompanyat del llibre que t’hagi captivat després d’estar una estona donant una ullada a les lleixes i deixar-te abduir per la lectura. Tot això ho pots fer mentre fas temps perquè comenci la presentació del llibre d’una editorial petita i prèviament ja has quedat bocabadat amb les pintures exposades al local.

 

Festival Tempo I Foto: Ajuntament de Girona
10. Jardins del Passeig Arqueològic
El Tempo sota les estrelles fa estada als jardins del Passeig Arqueològic adaptant-se als nous temps, però continuant lluitant per situar-se com una proposta de referència de l’estiu a Girona.

11. Escalar el Castell de Montjuïc
Si pugeu fins al Castell de Montjuïc amb una corda, un arnès i uns peus de gat quan el sol comença a baixar, podreu escalar un monument de defensa del segle XVII. I si us espereu que es faci de nit podreu gaudir de la panoràmica de la ciutat il·luminada que es prepara per anar a dormir.

Més informació: 

A

També et pot interessar