Nina Pagès
,
12/11/2015
Espectacles

10 anys de teatre de petit format a Sant Gregori

El MEG celebra la seva desena edició amb un enfoc més familiar i noms destacats com Tortell Poltrona i el Mag Lari

Foto: 

CEDIDA

El MEG de Sant Gregori, un festival dedicat a la programació i difusió d’espectacles de petit format, arribarà aquest 15 de novembre a la xifra dels 10 anys. Per celebrar-ho, ha organitzat una edició especialment adreçada al públic infantil amb noms destacats com Tortell Poltrona o el Mag Lari. Tal com ens explica el seu programador i organitzador, Joan Duch, “va sorgir arran d’una idea de l’exalcalde, Jordi Noguer, i ha anat passant per diverses etapes fins a l’actualitat”. Al seu inici, els espectacles es desenvolupaven a una zona més cèntrica del municipi, en una carpa, però s’ha desplaçat fins a la Pineda, on es compta amb un teatre.

Aquesta mostra ha destacat per oferir propostes diferents d’altres esdeveniments de la província, apostant per un format escènic més reduït i auster, així com per artistes d’altres regions d’Espanya i, fins i tot, d’altres països. “Sempre hem intentat que es veiessin espectacles diferents que no tinguessin cabuda a la majoria de municipis de Girona i voltants. A tot arreu, fruit del sistema de subvencions de la Generalitat, es fa més o menys el mateix. La programació és bastant homogènia i tot ho programen les mateixes persones. Nosaltres volíem trencar amb això”, explica Joan Duch.

Les activitats estaran repartides en tres dies diferents. Aquest diumenge dia 15 de novembre, podrem veure els espectacles de petit format per a un públic infantil, amb ‘Maüra, filla de la terra’, una proposta visual que explica la creació del sol, la lluna i les estrelles, la banda del surdo, ‘El conte de l’estrella’ de la CIA Animamundi, una història representada amb ombres xineses, ‘País de cotó’ i ‘Rats’ de la CIA Campiquipugui, una obra itinerant de carrer basada en el conte tradicional El flautista d’Hamelí. El 22 de novembre el MEG oferirà espectacles de mitjà format com ‘Pugem al tren’ de The Penguins, un concert de reggae per als més menuts on es presentaran els diferents ritmes musicals de Jamaica, ‘La fàbrica dels somnis’ del Circ Peluchini i l’estrella del dia, Tortell Poltrona, amb un recull dels millors números del seu repertori. Finalment, el 13 de desembre, el Mag Lari ens sorprendrà amb un número ple de màgia, música i, sobretot, molt d’humor.

Més informació: 

També et pot interessar