Foto: 

CEDIDA
L'animal a l'esquena

Celrà se submergeix en quatre dies de dansa i moviment

El cicle 'Desembre en dansa' arriba al municipi del 8 a l'11 de desembre amb espectacles i workshops
Nina Pagès
,
05/12/2016
Espectacles

Cossos en moviment, poesia, imatges i emocions. La dansa és una de les disciplines artístiques més completes i expressives que existeixen. Per això, Celrà hi dedica diversos esdeveniments i festivals durant l'any. Un dels exemples més recents és 'Desembre en dansa', un cicle específic que arriba el pròxim 8 de desembre a diferents espais de la població de la mà de L'animal a l'esquena, l'Ajuntament de Celrà i l'Escola Municipal de Dansa (EMDC). Durant quatre dies, el municipi acollirà cinc espectacles i tres tallers a l'EMDC per a totes les edats i amb la dansa com a motor principal. 

 

Estructuras de fondo (Laboratori) 

Companyia LaBolsa i Mal Pelo 

El Group LaBolsa, format per set intèrprets i creadors, es constitueix el 2012 amb inquietuds comunes al voltant de la investigació del moviment basat en partitures. L'objectiu del grup és organitzar encontres amb coreògrafs que han estat una inspiració important pel treball i el desenvolupament artístic de cada un dels membres de LaBolsa i, al mateix temps, són actualment referencials en les seves pròpies pràctiques d'improvisació i llenguatges escènics. 

Quan? Dijous 8 Group a L'Animal a l'Esquena a les 19 h 

 

Crash 

Cia. Lataimada 

'Crash' esdevé el col·lapse de dos cossos, de dues ànimes que es traven per fondre's, però també per perdre's i trencar-se. No és una història, no explica qui són, què fan ni què volen els seus protagonistes, només ens mostra un fragment, un interval en el qual els dos personatges es creuen, xoquen frontalment i s'aboquen al seu propi precipici. 

Quan? Dissabte 10 a la Plaça de l'Esglèsia a les 20 h

 

Ji Gou: Preludi i fuga en La Menor 

Neus Villà 

És un paisatge i una presència. És un viatge de transformació, una fuga. És llum, solitud i èxit. És abandó i permanència. Ji Gou ens parla de la voluntat, de la pròpia mirada, la identitat i els límits. Aquest projecte de Neus Villà neix del desig de treballar amb la fiscalitat i la musicalitat, amb una il·luminació i espai efímers, en l'escriptura d'una dramatúrgia escènica a partir de l'aproximació del llenguatge físic i la relació amb els objectes, i amb la intenció de perseverar en la imatge construïda. 'Ji Gou: Preludi i fuga en La Menor' és el nom definitiu d'un llarg procés d'investigació i creació desenvolupat en diferents etapes. 

Quan? Divendres 9 de desembre a l'Ateneu de Celrà a les 21 h

 

La Finestra 

La Jove Companyia 

La idea de crear una Jove Companyia vinculada a l'Escola Municipal de Dansa de Celrà neix cap a finals del 2015, fruit de la necessitat d'un grup de ballarines i alumnes de l'escola d'ampliar i mostrar de manera més professional el seu bagatge com a intèrprets de dansa. 

Quan? Diumenge 11 a l'Ateneu de Celrà a les 18h

 

AIREnoAR Dansa 

Companyia AIREnoAR 

Dues persones i una corda vertical Espai que respira L'aire. Dos llenguatges expressius. Entre el cos i la veu, el físic i l'emoció, representen la dualitat de l'ésser humà. 'AIREnoAR' Parla de l'encontre i el desacord. Habilitats i destreses lluiten en una relació per trobar l'entesa per arribar a l'harmonia. L'espectador és partícip de la creació insitu de l'espai sonor i del caire efímer de l'art. 

Quan? Dissabte 10 a l'Ateneu de Celrà a les 21 h

 

Workshop Musicalitat del gest 

Federica Porello 

Taller de dues sessions on s'explorarà la musicalitat del gest. Es parlarà de la duració, del to i de la dinàmica de les accions, i es treballarà la polifonia de moviments en el nostre propi cos i en grup. Durant els dos dies es faran exercicis individuals sobre la precisió, la dissociació i la dinàmica del moviment, exercicis en parella sobre el diàleg amb l'altre a través del contacte i exercicis en grup sobre com les formes o posicions d'un grup en l'espai poden donar les equivalències visuals d'harmonia o dissonància. Cada activitat serà també una pràctica d'escriptura del moviment, una breu dansa sobre com la temporalitat del gest afecta el nostre estat i alimenta la nostra creativitat. 

Quan? Divendres 9 i dissabte 10 de 12 a 14.30 h a l'EMDC

 

 Tècnica Presence 

Olga Álvarez 

Taller de dues sessions d'entrenament corporal per a actors, ballarins, performers o gent amb gran inquietud corporal. La Tècnica Presence desperta per plaer les mobilitats que tenim adormides o estancades per por, tensions o acomodament. El mètode ensenya a traspassar límits a través de tècniques de manipulació, massatge i guiatge aconseguint moure per plaer el cos, les emocions i poder crear conflictes, jugar i posicionar el cos a dalt de l'escenari. Es tracta d'una proposta artística per despertar la consciència travessant les zones de confort, creant reptes corporals. I, tot això, a partir de manipulacions per parelles o jocs grupals. 

Quan? Divendres 9 i dissabte 10 de 15,30h a 18.30 h a l'EMDC

 

Workshop amb AIREnoAR Dansa 

Masterclass dirigida sobretot a persones amb un previ treball corporal en qualsevol de les seves tècniques. L'objectiu serà portar diferents qualitats de moviment des del terra a la corda, trobar posicions còmodes i economitzar el consum d'energia quan estem suspesos en l'aire, i aprendre trucs i figures depenent del nivell físic de cada participant. 

Quan? Dissabte 10 de 10 a 12 h a l'EMDC

A

També et pot interessar