Espectacle 'Olor de menta'

Foto: 

Cedida
Espectacle 'Olor de menta'

Els 8 espectacles que no et pots perdre del DesembrEnDansa

La cinquena edició d'aquest festival de moviment i expressivitat se celebra del 10 al 13 de desembre a Celrà
Surtdecasa Girona
,
04/12/2020
Espectacles
DesembrEnDansa és la mostra que visibilitza la trajectòria de creació que es desenvolupa a Celrà des dels anys 90 al voltant del llenguatge del moviment i la seva expressivitat. La bona acollida de les edicions passades fa que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Celrà, el Teatre de l’Ateneu, l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i l’Animal a l’Esquena organitzin un cop més una mostra que en la que s'inclouen vuit espectacles. Enguany tots destinats a la població de Celrà, excepte l'espectacle inaugural del dijous. Aquí t'expliquem de què van!

1. ‘Fràgil’, l’obertura per l’acte inaugural
‘Fràgil’ és l’espectacle que posa de manifest la vulnerabilitat de certs objectes, records i tot el que els envolta. El protagonista, en aquest cas, és un vaixell dins d’una ampolla de vidre amb tot el seu simbolisme i significat. La fragilitat pot ser motiu de debilitat o vergonya, però només els valents mostren la seva fragilitat.
> On i quan? Dijous 10 de desembre a les 20h al Teatre L’Ateneu.

2. ‘After the rain’
El moviment, el text i l’animació i la projecció interactuen en aquesta posada en escena per a dos intèrprets, Tom i Roser. S’exploren conceptes com el canvi, la incertesa, la bellesa, la imperfecció o la decadència amb un poema cinètic que sorgeix a partir de la connexió entre els estats temporals de la natura i els de la nostra ment i cos.
> On i quan? Divendres 11 de desembre a les 19h a l’Animal a l’Esquena (Mas Espolla).

 

Espectacle 'Fil'
3. ‘Fil’
A partir del llenguatge físic s’exploren les relacions humanes entre dos personatges que viuen un joc de tensions entre la realitat i la ficció, la raó i l’emoció.  Amb la projecció d’aquest imaginari capten la complicitat del públic i juguen amb la delicada balança dels equilibris.
> On i quan? Dissabte 12 de desembre a les 12:30h a l’Església de Celrà.

4. ’Hip hop X-Mix i Hip hop Thucydide’
Un espectacle en què les nimfes de l’aigua, del vent, del foc, de l’aire i del bosc reivindiquen el poder de la feminitat i de la naturalesa que ens envolta. És el desig d’unió i recuperació de la part interna humana més natural i pura.
> On i quan? Dissabte 12 de desembre a les 13:15h a la Plaça de l’Església.

5. ’Olor de menta’
És un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que sumen la paraula i el moviment. A ‘Olor de menta’ la dansa es posa al servei d’un collage de poemes escènics de Joan Brossa i envaeix l’espai per dibuixar cada una de les peces.
> On i quan? Dissabte 12 de desembre a les 19:30h a la Biblioteca Municipal de Celrà.

 

Espectacle ‘Blink Flash Duncan’
6. ‘Blink Flash Duncan’
Espectacle de dansa i teatre familiar en què una noieta que passeja per la platja està tota avorrida i, tot d’una, el seu món comença a omplir-se de màgia i creativitat. Una transformació que dóna vida a un nou món amb color, música i experiències per atrevir-se a viure un munt de possibilitats.
> On i quan? Dissabte 12 de desembre a les 17:30h al Teatre L’Ateneu de Celrà.

7. ‘Filles d’Eva’
Es tracta d’una coreografia vertical que combina la dansa contemporània i l’acrobàcia aèria amb elements de hip-hop i dancehall. A través del moviment es fa una reflexió de la situació de la dona, és un crit a la reflexió de la poesia i el feminisme amb la dansa com a eix vertebrador.
> On i quan? Dissabte 12 de desembre a les 20:30h a la Façana de La Fàbrica de Celrà.

8. ‘Aigua brollant d’una pedra negra’
La improvisació, l’esquema i la consciència fan d’aquesta obra una peça viva, lliure d’existir, envoltada de sons naturals amb aigua brollant d’una pedra negra, o en el silenci sepulcral d’un teatre fosc i brillant.
> On i quan? Diumenge 13 de desembre a les 19h a l’Ateneu de Celrà.

A

També et pot interessar