Nina Pagès
,
12/08/2015
Espectacles

El FITAG bufa 18 espelmes i es consolida

El festival arriba el 25 d'agost amb dues coproduccions, jornades de treball i prop de 30 espectacles
Espectacle Bruixes

Foto: 

CEDIDA
Imatge de l'espectacle 'Bruixes' del FITAG 2015

El Festival Internacional de Teatre Amateur arriba a la majoria d’edat el proper 25 d’agost, i ho farà amb una edició plena de novetats i teatre amateur. 

Durant 5 dies, 26 companyies d'arreu del món, 10 de les quals de comarques gironines, escamparan 30 espectacles diferents per ciutats com Figueres, Vidreres, Lloret de Mar, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Palamós, la Jonquera, Maçanet de la Selva i diversos escenaris de Girona. Per celebrar els 18 anys d’història, tot i que es tracta de la 15a edició, el seu director, Martí Pereferrer, aposta per una “programació festiva, de celebració, amb festa i música”, tal com explicava a la presentació del Pati de la Casa de Cultura.

El festival s’inaugurarà el pròxim dimarts 25 d’agost amb ‘Lisistrata’ de la Cia Quantus Teatre, al Teatre Municipal de Lloret de Mar, i ‘80’s Ombres de dona’ de l’Associació EmbruixArt de les Illes Balears al pati de la Casa de Cultura. Aquella mateixa nit, també s’estrenarà l’escenari de FITAG de Nit amb una festa de benvinguda als grups i participants del festival.

A banda d’actuar com a aparador de propostes de teatre amateur català i internacional, l’esdeveniment d’arts escèniques vol convertir-se en un motor creatiu. Un exemple d'això és la coproducció iniciada amb Israel i Mèxic per elaborar els espectacles ‘Mis mejores amigas’, de la Cia. Teatro de la Costa, de Netanya, Israel, i ‘Mazatzin, el hombre venado’ de la companyia mexicana Cía. Centro Cultural Jalil Gibran i el Col·lectiu actoral de Girona.

Una de les novetats d’enguany són unes jornades de treball a les quals s’ha convidat dotze personalitats, organitzacions o directors de festivals de prestigi per debatre sobre el teatre amateur arreu dels països. Aquests debats i xerrades serviran per a l’elaboració posterior d’un document-declaració que es presentarà públicament el darrer dia, el dissabte 29 d’agost al matí.

A més, com és habitual, el festival inclourà el ja conegut FITAG de Nit, amb 4 espectacles diferents de companyies de Barcelona, Olot, Xile i la Comunitat Valenciana, i el Petit FITAG, que mostrarà peces breus i diverses de clown, teatre de text, narració de contes, música i animació, titelles, dansa i màgia.

També et pot interessar