FITAG

Foto: 

Cedida
Un moment de l'obra 'La sombra del tenorio'

El FITAG torna a aixecar el vol

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona tindrà lloc del 24 al 28 d’agost
Mar Molero Dolz
,
13/08/2021
Espectacles
'The FITAG flights again. Welcome aboard!'. Amb aquest lema, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona aterra a la ciutat del 24 al 28 d’agost. La 21a. edició del festival comptarà amb la presència de companyies amateurs catalanes i propostes escèniques procedents de la resta de l’Estat espanyol i de països estrangers. La programació es concentrarà a la capital gironina però també comptarà amb set municipis de la província en els quals es podrà gaudir de diferents propostes teatrals.

El FITAG 2021 és clau; és l’edició de l’aixecament del vol per tornar a viatjar pel teatre local i internacional. Junt amb aquesta afirmació, el director del festival, Martí Peraferrer, es fa una pregunta: "La ciutadania, el nostre públic, la gent que ens estimava, han caigut per la tirania d’una por (aquesta maleïda enemiga invisible) que els ha minat la il·lusió i les ganes de tornar a sortir al carrer per viure en comunitat la cerimònia del teatre del món, que és la festa del FITAG?". Així que, comarques gironines, el FITAG torna a aixecar el vol amb un reguitzell de propostes teatrals diverses perquè gaudiu i demostreu un cop més que la cultura és segura.

 

  • imatge de control 1per1

'La comedia de las Lalis' inaugurarà el FITAG | Foto: Cedida
Espectacle inaugural
L’espectacle inaugural ‘La comedia de las Lalis’ és una coproducció Escenamateur-FATEX-FITAG i barreja actors de Catalunya i d’Extremadura. El projecte pretén crear sinergies i teixir vincles. L’espectacle també es podrà veure a Lloret de Mar, en el marc del FITAG Municipis. Aquesta extraordinària coproducció del FITAG, defensada en escena per una sensacional companyia d’actrius i actors del territori nacional que dirigeix Jesús Manchón (autor també de la versió), gira per Extremadura i Catalunya aquest estiu i promet fer-nos vibrar a les butaques i tornar-nos a la normalitat a força de rialles.

FITAG internacional
Si l’any passat es va dur a terme una edició valenta malgrat la situació que vivíem, l’edició d’enguany és esperançadora i vol tornar a arrencar el vol per dir que el FITAG és aquí. Per això és important remarcar la presència de grups estrangers, que ens enriqueixen i propicien l’intercanvi cultural i ens permeten tenir diferents visions del gènere teatral. Enguany el FITAG compta amb la presència de l’Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia.

 

L'obra 'El regne de les dones' de La Funcional Teatre de Figueres | Foto: Cedida
Què hi ha de nou?
Entre les novetats d’aquesta 21a. edició hi ha la incorporació de l’espai El Foment de Girona, que amb l’obertura de l’escola el 2020, ja avançava que volia ser més que una escola de dansa, glosa i cançó d’arrel. Aquest espai farà d’escenari d’una de les novetats d’enguany, La Funcional Teatre de Figueres, que aquest 2021 celebra trenta anys, i que hi serà present amb ‘El regne de les dones’.

Els gèneres del FITAG
El festival compta amb més d’una vintena d’espectacles diferents i forma una programació eclèctica, que permet a l’espectador triar i remenar. Comèdia, teatre musical, dramàtic, tragèdia, teatre de cambra, de carrer, thriller, teatre social, infantil... I tots aquests espectacles són a càrrec de vint-i-set companyies d’orígens diversos, que ens faran experimentar, vibrar, sentir i emocionar amb la seva manera d’entendre el teatre.

 

Un moment de l'obra 'Funeraillles d’un mortel' | Foto: Cedida
FITAG als municipis
El FITAG també compta amb set municipis satèl·lits, un projecte que uneix l’esperit d’intercanvi de cultures i la visibilització del territori més enllà de la ciutat de Girona. Les companyies d’arreu tenen l’oportunitat de representar els seus espectacles a nuclis que queden fora de la ciutat, i els habitants d’aquests pobles poden viure i veure maneres diferents de fer i entendre el teatre, posant de manifest altre cop que el llenguatge de l’art és universal, i no entén de fronteres. Dues companyies, una estrangera i una local, comparteixen una jornada d’intercanvi cultural i artístic en un dels municipis del programa, que enguany compta amb Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

 

A

També et pot interessar