Rizoma

Foto: 

Cedida
Festival Rizoma

Col·lectiu Rizoma: "El festival prescindeix de jerarquies entre organitzadors i assistents"

Els pollancres de la Cellera de Ter tornaran a ser l’escenari del Festival Rizoma, una residència artística que tindrà lloc de l’1 al 8 d’agost
Mar Molero Dolz
,
02/07/2020
Espectacles
Els pollancres de la Cellera de Ter tornaran a ser l’escenari del Festival Rizoma, una residència artística que tindrà lloc de l’1 al 8 d’agost i que degut a la situació actual prescindirà de la festa final, una celebració oberta a tothom en què es presentaven els resultats obtinguts. Els participants experimentaran i crearan en un espai en què els únics límits de la creació seran “el sentit comú i el respecte per la natura”. Hem parlat amb Katarina Grbic, membre del col·lectiu Rizoma, sobre el plantejament del festival d’enguany.
Les diferents residències i esdeveniments realitzats s’han caracteritzat per no existir físicament abans de l’arribada del primer assistent, ni deixar rastre després que se’n vagi l’últim

- Aquest any heu hagut de replantejar el format de Rizoma.
Hem hagut d’adaptar-nos a les circumstàncies actuals, repetint la residència artística tal com l’hem plantejat en altres anys però amb una participació controlada que ens permeti seguir les mesures de sanitat i higiene i anul·lant el dia de portes obertes per evitar aglomeracions.

- En plena era de festivals, la vostra proposta és diferent: bosc, experimentació i creació amb altres iguals.
Creiem que a la majoria de festivals hi ha una barrera molt marcada entre artistes i participants, amb el rizoma el que sempre hem perseguit és poder crear una comunitat on tothom pugui conviure i aportar el seu granet de sorra al projecte. El festival, tal com el seu nom indica, prescindeix de jerarquies entre organitzadors i assistents i tota decisió es prendrà col·lectivament. Únicament donarem unes pautes inicials que serviran com a punt de partida perquè les instal·lacions puguin partir d’un punt concret.

  • imatge de control 1per1

- Rizoma és un projecte creatiu i col·laboratiu. Es comença des de zero i acaba un altre cop a “zero”.
La nostra trajectòria es basa en la creació de societats efímeres al voltant de l’art que s’han establert al bosc de Can Ribes a la Cellera de Ter. Les diferents residències i esdeveniments realitzats s’han caracteritzat per no existir físicament abans de l’arribada del primer assistent, ni deixar rastre després que se’n vagi l’últim.

- Quin serà el funcionament de la residència artística?
Convidarem 100 artistes en un bosc artificial de pollancres a la Cellera de Ter durant set dies. Passarem una setmana envoltats de la naturalesa mentre mengem, vivim i creem en col·lectiu. Aprofitant el gran escenari que ofereix aquest espai s’entrellaçaran propostes i projectes de diversos col·lectius i creadors, teixint així una xarxa multidisciplinar on es pretén incentivar l’intercanvi cultural i personal.

- Qui pot sentir que aquest és el seu lloc?
Tota persona amb inquietuds creatives de qualsevol àmbit que tingui ganes de viure una experiència comunitària, desenvolupar idees o projectes en un entorn íntim i enriquidor. L’objectiu és que cada participant pugui aportar els seus coneixements al llarg de la convivència.

- Rizoma és una oportunitat per...
Desenvolupar un projecte personal formant part d’una associació efímera.

- Qui vulgui formar part del Rizoma Festival d’enguany, què ha de fer?
Ha de presentar una proposta abans del 15 de juliol a través del següent formulari. Un cop omplert el formulari els participants rebran un mail on s’explicarà com fer el pagament per adquirir l’entrada. Aquesta té un cost de 150 euros i inclou els àpats durant la setmana: esmorzars, dinars i sopars, zona d’acampada, i materials i infraestructura en la mesura que sigui possible per realitzar el projecte en qüestió. Si el participant no té una proposta de projecte concret, també pot col·laborar en el desenvolupament dels diferents projectes, tallers o tasques comunitàries.

Més informació: 

Facebook Rizoma

A

També et pot interessar