Nina Pagès
,
07/05/2015
Fires i festes

Girona, Temps de Flors 2015

El festival arriba a la seixantena edició amb exposicions, concerts, gastronomia i molt més
Temps de Flors

Foto: 

Valentina Kalaydjian
Obres d'art enmig del carrer, centenars de flors blanques formant un mar sobre les escales de la Catedral, espectaculars construccions de mil colors dins de cases particulars o recintes amb molta història, jardins de contes de fades... Durant dues setmanes, Girona és el punt de mira de Catalunya. El motiu? el Temps de Flors. Del 9 al 15 de maig, la ciutat sencera s'inunda de flors, música, art i tradició. Encara no saps què visitar? Fes un cop d'ull a les nostres propostes!

Exposicions

  • Plaça dels Jurats: Aquesta plaça és un lloc icònic de la ciutat, no només per la tradició d’ubicar-hi moltes activitats culturals, també perquè deu el seu nom al màxim òrgan de govern local de la ciutat des del s. XIII fins a principis del XVII. Cada maig, la Plaça dels Jurats és un dels imprescindibles de Temps de Flors. Aquest any, s’hi podrà veure un projecte floral que representarà, precisament, els personatges dels jurats de la mà dels alumnes i professors de Smilax Escola d’Art Floral de Catalunya, Espanya, França i Rússia. 
  • Banys Àrabs: Dins aquest espai, podrem veure un homenatge al 60 aniversari de Temps de Flors amb un projecte que combina l’aspecte efímer de la flor natural i la resistència de la flor artificial, una natura en forma de font que brota de la copa, una creació que gira al voltant del circ, un paisatge marítim de les nostres costes, un muntatge vertical fet amb orquídies i escales velles i una proposta per transportar-nos als orígens dels Banys Àrabs. 
  • Catedral de Girona: Des de baix, podrem veure, en prima instància, les escales de la Catedral amb 60 rams blancs i un pastís en forma d’espai enjardinat amb un sortidor al centre i focus lluminosos. Seguidament, al claustre i als soterranis, s’hi podrà observar una exposició que combina orquídies, lliris i hortènsies de color blau i blanc.
  • Jardins dels Alemanys: Les exposicions d’aquest espai reten un homenatge a la vida i mort de Salvador Dalí i la seva musa, Gala. Alguns exemples són la icona de l’elefant de Dalí, passejant pel castell de Púbol, i un camí al mig del bosc, fet amb pins i plantes blanques, que simbolitza l’origen i la infància de Gala.
  • Capella de Sant Nicolau: A tocar de Sant Daniel, la Capella de Sant Nicolau és una capella i sala d’exposicions d’estil romànic del segle XII. En aquesta construcció d’una sola nau, podrem trobar-hi una exposició de flors que vol fer una al•legoria a una revetlla a través de tons blancs i verds en un jardí fictici i un pastís d’aniversari gegant. 

Festival Internacional de Música A Capella

Coincidint amb Temps de Flors, arriba el Festival Internacional de Música A Cappella, un esdeveniment de música de la ciutat que celebra la seva quarta edició amb grups de renom com SLIXS, OPUS JAM, The Hanfris Quartet, B Vocal i altres formacions de casa nostra com In Crescendo o The Anchovettes. Del 9 al 17 de maig, podreu descobrir la potencialitat del cant a cappella als escenaris de Plaça Independència, l'Auditori de Girona i Casa de Cultura. 

#Gastroflors

Per agafar forces i recuperar l’alè, sempre és bo omplir l’estómac, i no de qualsevol manera. Gràcies al #Gastroflors, podràs escollir entre 42 restaurants de l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial que preparen, especialment per a l’ocasió, deliciosos menús amb les flors d’ingredient estrella. Delss restaurants que s’hi han sumat, et recomanem la cuina vegetariana de l’Amaranta, La Penyora, Draps Petit Restaurant, Els Jardins de la Mercè i el +Cub.  

Mots i flors

Els comerços també juguen un paper dins el festival de les flors. Des de Sant Jordi fins al dia 17 de maig, diversos aparadors del Barri Vell, l’Eixample, un sector de la Devesa i alguns equipaments municipals lluiran cartells amb el nom d’una flor, la seva etimologia i un text literari que hi fa referència.

També et pot interessar