Foto: 

Pau Pumarola
2a Slam Poètica de Girona

50 nits de poesia, música, teatre i bon vi

Les Alvarinho Nits celebren l'aniversari al Cafè Llibreria Context el pròxim 21 de maig
Surtdecasa Girona
,
18/05/2016
Llibres
Crear un cicle artístic anual de qualitat al Cafè Llibreria Context. Aquest va ser l'objectiu inicial que va moure quatre amics (Ramon Bartrina, David Casadellà, Alexandre Nunes i Jaime Rodríguez) a posar en marxa el 2012 les Alvarinho Nits, un espai que havia d'esdevenir un punt de trobada d'artistes de casa nostra.

Quatre anys més tard, aquest esdeveniment ha aconseguit arribar a la 50a nit amb un llegat de més de 70 propostes de diversos gèneres com la poesia – individual, poetry slam, spoken Word, polipoesia -, la música, la dansa, el teatre, les entrevistes a il·lustradors i editors literaris o els micros oberts. Uns cicles de primavera i tardor que han fomentat la col·laboració entre els artistes del territori, però que també han aconseguit trencar la barrera de les comarques gironines. 

"Les Alvarinho Nits són conegudes fora de Girona per dues raons: per programar artistes de Barcelona, Tarragona i de més enllà de Catalunya, i perquè en l'últim any hem creat una xarxa amb els diferents programadors poètics Perifèrics Poetrys de Catalunya per crear un Tour pels poetes de fora de Catalunya", explica un dels organitzadors, Ramon Bartrina.

El vi també és un punt destacat del projecte, i podem endevinar-ho de seguida al nom de l'esdeveniment, que fa referència a la varietat de vi blanc portuguesa. "El nom d'Alvarinho Nits va sorgir perquè els membres originals que vam crear aquestes nits artístiques fèiem quedades a un bar de Girona per prendre vi Alvarinho i parlar sobre el panorama cultural de la ciutat. L'espai del Context és perfecte per fer propostes artístiques de petit format, a part d'haver-hi molt bon vi", assegura.

La festa de celebració tindrà lloc el pròxim dissabte 21 de maig a la plaça del Pou Rodó, al costat del Context, amb la col·laboració de la Llibreria Context i el Xantar Bar. Organitzada per l'Associació Kerunta, la 50a Alvarinho Nit s'iniciarà a les 11 h del matí i, fins a les 20.30 h, acollirà les actuacions i aportacions dels artistes que han participat en alguna de les sessions anteriors. El convidat especial serà el poeta i MC de Ciudad Real DYSO.

Pel que fa a la mostra poètica, podrem escoltar els textos de Mireia Companys, Núria Busquets, Maria Antònia Massanet, Jorge Garralda, Esteve Bosch de Jaureguízar, Ariadna Gómez i Kerundta Poetry. D'altra banda, dalt de l'escenari, diversos artistes com Alexandre Nunes, Pavo Peña, Azurro, Javier Gras, La Cote, Pau Morales, Sesc PJ i Fina Fina acompanyaran la vetllada amb música. Paral·lelament, la festa comptarà amb les parades de Cuscusians, Llibres Artesans, L'ASCèNICA, La Volta, Xiuxiueig Edicions, Edicions Tremendes, L'Hector i Surtdecasa.
 

A

També et pot interessar